КК Партизан: Поцедура уласка Дубаија у АБА лигу апсурдна

19.03.2024. 22:02
0
ИЗВОР: Танјуг

Кошаркашки клуб Партизан саопштио је данас да сматра апсурдном поцедуру којом је кошаркашки клуб Дубаи примљен у регионално такмичење.

Кошаркашки клуб Дубаи играће од наредне сезоне у АБА лиги, одлучено је данас на сједници Скупштине регионалног такмичења у Загребу.

Представници Дубаија су прије недељу дана на сједници Скупштине регионалног такмичења представили, како је тада објављено, дугорочну понуду и спортско-пословну визију везану за прикључење АБА лиги од сезоне 2024/2025. 

- КК Партизан се након седнице Скупштине АБА лиге јавно обраћа са жељом да појасни своју позицију приликом данашњег доношења одлука. Жеља КК Партизан јесте била да се прво одлучује о измени Друштвеног уговора, пријему нових чланова који су на то остварили право по Статуту АБА Лиге, преобликовању Јавног трговинског друштва у д.о.о. , а тек потом о проширењу лиге и пријему Дубаија. Ипак, како на прве две теме у овом тренутку није постигнут договор, уз уверавања да ће се две наведене тачке окончати до 30.06. Клубови су приступили гласању о пријему Дубаија и проширењу Прве АБА лиге - стоји у саопштењу Партизана.

„Црно-бијели“ додају да је процедура била апсурдна јер је Дубаи прво примљен у лигу, да би му тек накнадно било тражено мјесто у истој. 

- Оно што КК Партизан жели да нагласи, јесте да Клуб принципијелно није био против уласка Дубаија у АБА лигу, већ против начина на који је та одлука донета. Такође, Клуб је веома забринут због проширења календара такмичења на још четири утакмице које представљају додатно оптерећење за играче. У прилог конструктивном приступу КК Партизан решавању овог питања иде и чињеница да је финансијска понуда Дубаија повећана управо на иницијативу и инсистирање црно-белих. На крају или почетку, КК Партизан изражава задовољство због ситуације у којој ће од наредне сезоне у Првој АБА лиги моћи да се такмичи шест српских тимова. Упркос забринутости због згуснутог календара и неслагању са редоследом доношења одлука, КК Партизан поздравља могућност да се квалитет српских клубова потврди кроз повећан број учесника у највишем рангу регионалног шампионата, уједно и најквалитетнијем такмичењу на нашим просторима - саопштио је Партизан.

Коментари 0
Повезане вијести
Мијаиловић: Кабокло остаје у Партизану, платиће казну Мијаиловић: Кабокло остаје у Партизану, платиће казну
Звезда и званично шампион Звезда и званично шампион
Бруно Кабокло напустио Партизан Бруно Кабокло напустио Партизан
Најчитаније
 • Операција Текбир - неуспјели покушај деблокаде Сарајева
  18h 15m
  11
 • “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
  19h 36m
  4
 • Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
  19h 4m
  0
 • У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО)
  7h 8m
  5
 • Земљотрес у БиХ
  11h 12m
  0