КК Партизан: Поцедура уласка Дубаија у АБА лигу апсурдна

19.03.2024. 22:02
0
ИЗВОР: Танјуг

Кошаркашки клуб Партизан саопштио је данас да сматра апсурдном поцедуру којом је кошаркашки клуб Дубаи примљен у регионално такмичење.

Кошаркашки клуб Дубаи играће од наредне сезоне у АБА лиги, одлучено је данас на сједници Скупштине регионалног такмичења у Загребу.

Представници Дубаија су прије недељу дана на сједници Скупштине регионалног такмичења представили, како је тада објављено, дугорочну понуду и спортско-пословну визију везану за прикључење АБА лиги од сезоне 2024/2025. 

- КК Партизан се након седнице Скупштине АБА лиге јавно обраћа са жељом да појасни своју позицију приликом данашњег доношења одлука. Жеља КК Партизан јесте била да се прво одлучује о измени Друштвеног уговора, пријему нових чланова који су на то остварили право по Статуту АБА Лиге, преобликовању Јавног трговинског друштва у д.о.о. , а тек потом о проширењу лиге и пријему Дубаија. Ипак, како на прве две теме у овом тренутку није постигнут договор, уз уверавања да ће се две наведене тачке окончати до 30.06. Клубови су приступили гласању о пријему Дубаија и проширењу Прве АБА лиге - стоји у саопштењу Партизана.

„Црно-бијели“ додају да је процедура била апсурдна јер је Дубаи прво примљен у лигу, да би му тек накнадно било тражено мјесто у истој. 

- Оно што КК Партизан жели да нагласи, јесте да Клуб принципијелно није био против уласка Дубаија у АБА лигу, већ против начина на који је та одлука донета. Такође, Клуб је веома забринут због проширења календара такмичења на још четири утакмице које представљају додатно оптерећење за играче. У прилог конструктивном приступу КК Партизан решавању овог питања иде и чињеница да је финансијска понуда Дубаија повећана управо на иницијативу и инсистирање црно-белих. На крају или почетку, КК Партизан изражава задовољство због ситуације у којој ће од наредне сезоне у Првој АБА лиги моћи да се такмичи шест српских тимова. Упркос забринутости због згуснутог календара и неслагању са редоследом доношења одлука, КК Партизан поздравља могућност да се квалитет српских клубова потврди кроз повећан број учесника у највишем рангу регионалног шампионата, уједно и најквалитетнијем такмичењу на нашим просторима - саопштио је Партизан.

Коментари 0
Повезане вијести
Обрадовић потписао нови уговор Обрадовић потписао нови уговор
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
АБА: Игокеа без мајсторице, Партизан у полуфиналу АБА: Игокеа без мајсторице, Партизан у полуфиналу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 47m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 1m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 18m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 53m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 8m
    0