KK Partizan: Pocedura ulaska Dubaija u ABA ligu apsurdna

19.03.2024. 22:02
0
IZVOR: Tanjug

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da smatra apsurdnom poceduru kojom je košarkaški klub Dubai primljen u regionalno takmičenje.

Košarkaški klub Dubai igraće od naredne sezone u ABA ligi, odlučeno je danas na sjednici Skupštine regionalnog takmičenja u Zagrebu.

Predstavnici Dubaija su prije nedelju dana na sjednici Skupštine regionalnog takmičenja predstavili, kako je tada objavljeno, dugoročnu ponudu i sportsko-poslovnu viziju vezanu za priključenje ABA ligi od sezone 2024/2025. 

- KK Partizan se nakon sednice Skupštine ABA lige javno obraća sa željom da pojasni svoju poziciju prilikom današnjeg donošenja odluka. Želja KK Partizan jeste bila da se prvo odlučuje o izmeni Društvenog ugovora, prijemu novih članova koji su na to ostvarili pravo po Statutu ABA Lige, preoblikovanju Javnog trgovinskog društva u d.o.o. , a tek potom o proširenju lige i prijemu Dubaija. Ipak, kako na prve dve teme u ovom trenutku nije postignut dogovor, uz uveravanja da će se dve navedene tačke okončati do 30.06. Klubovi su pristupili glasanju o prijemu Dubaija i proširenju Prve ABA lige - stoji u saopštenju Partizana.

„Crno-bijeli“ dodaju da je procedura bila apsurdna jer je Dubai prvo primljen u ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mjesto u istoj. 

- Ono što KK Partizan želi da naglasi, jeste da Klub principijelno nije bio protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već protiv načina na koji je ta odluka doneta. Takođe, Klub je veoma zabrinut zbog proširenja kalendara takmičenja na još četiri utakmice koje predstavljaju dodatno opterećenje za igrače. U prilog konstruktivnom pristupu KK Partizan rešavanju ovog pitanja ide i činjenica da je finansijska ponuda Dubaija povećana upravo na inicijativu i insistiranje crno-belih. Na kraju ili početku, KK Partizan izražava zadovoljstvo zbog situacije u kojoj će od naredne sezone u Prvoj ABA ligi moći da se takmiči šest srpskih timova. Uprkos zabrinutosti zbog zgusnutog kalendara i neslaganju sa redosledom donošenja odluka, KK Partizan pozdravlja mogućnost da se kvalitet srpskih klubova potvrdi kroz povećan broj učesnika u najvišem rangu regionalnog šampionata, ujedno i najkvalitetnijem takmičenju na našim prostorima - saopštio je Partizan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zek Ledej napustio Partizan Zek Ledej napustio Partizan
KK Partizan potvrdio još jedan odlazak KK Partizan potvrdio još jedan odlazak
Mijailović: Kaboklo ostaje u Partizanu, platiće kaznu Mijailović: Kaboklo ostaje u Partizanu, platiće kaznu
Najčitanije
 • Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO)
  8h 13m
  0
 • Poznato kada se igra finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza
  9h 13m
  0
 • U Palama prikupljeno 3.500 KM za liječenje Milijane Grujić
  7h 29m
  0
 • Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare
  10h 35m
  0
 • Moguća velika odstupanja od reda letenja
  23h 51m
  0