Конкурс за додјелу 100 студентских стипендија

04.11.2022. 18:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Општина Источно Ново Сарајево расписала је конкурс за додјелу 100 стипендија редовним студентима за академску 2022/2023. годину, чији је просјек оцјена 7,5 и више.

Стипендије ће бити додијељене за по 10 студената Електротехничког, Машинског, Грађевинског, Архитектонског и Медицинског факултета, а по пет студентима Правног, Стоматолошког, Фармацеутског, Ветеринарског, Економског, Пољопривредног, Филозофског факултета, те Музичке академије и Геодетског факултета.

Двије стипендије биће додијељене студентима Природно-математичког факултета и по једна за студенте Богословског, Факултета здравствених наука и Факултета физичке културе.

Стипендије се додјељују за једну студијску годину и исплаћиваће се мјесечно за десет мјесеци у износу од 120 КМ, наведено је на веб-страници општине.

Општина Источно Ново Сарајево ће конкурсом утврдити број стипендија које ће додијелити без бодовања свим студентима који имају просјек оцјена девет и више, без обзира на факултет, студентима прве године студија под условом да су проглашени учеником генерације у средњој школи и да имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине.

Биће утврђен и број стипендија студентима из реда породица са четворо и више дјеце по приједлогу удружења "Наша будућност" и студентима из реда породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до шесте категорије и осталих лица са инвалидитетом са процентом тјелесног оштећења изнад 60 одсто, уз услов да имају просјек оцјена седам и више.

Рок за подношење пријава је 16. новембар.

Пријаву са документима треба доставити у коверти са назнаком "Пријава на конкурс за додјелу студентских стипендија" на адресу општине или лично на протокол.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Вечерас избор спортисте општине Источно Ново Сарајево Вечерас избор спортисте општине Источно Ново Сарајево
Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    12m
    0
  • Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
    23h 9m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    17h 55m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    19h 10m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    19h 46m
    0