Конкурс за додјелу 100 студентских стипендија

04.11.2022. 18:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Општина Источно Ново Сарајево расписала је конкурс за додјелу 100 стипендија редовним студентима за академску 2022/2023. годину, чији је просјек оцјена 7,5 и више.

Стипендије ће бити додијељене за по 10 студената Електротехничког, Машинског, Грађевинског, Архитектонског и Медицинског факултета, а по пет студентима Правног, Стоматолошког, Фармацеутског, Ветеринарског, Економског, Пољопривредног, Филозофског факултета, те Музичке академије и Геодетског факултета.

Двије стипендије биће додијељене студентима Природно-математичког факултета и по једна за студенте Богословског, Факултета здравствених наука и Факултета физичке културе.

Стипендије се додјељују за једну студијску годину и исплаћиваће се мјесечно за десет мјесеци у износу од 120 КМ, наведено је на веб-страници општине.

Општина Источно Ново Сарајево ће конкурсом утврдити број стипендија које ће додијелити без бодовања свим студентима који имају просјек оцјена девет и више, без обзира на факултет, студентима прве године студија под условом да су проглашени учеником генерације у средњој школи и да имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине.

Биће утврђен и број стипендија студентима из реда породица са четворо и више дјеце по приједлогу удружења "Наша будућност" и студентима из реда породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до шесте категорије и осталих лица са инвалидитетом са процентом тјелесног оштећења изнад 60 одсто, уз услов да имају просјек оцјена седам и више.

Рок за подношење пријава је 16. новембар.

Пријаву са документима треба доставити у коверти са назнаком "Пријава на конкурс за додјелу студентских стипендија" на адресу општине или лично на протокол.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Коментари 0
Повезане вијести
Расписан конкурс за школовање кадета на грчким војним академијама Расписан конкурс за школовање кадета на грчким војним академијама
„Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школе (ФОТО/ВИДЕО) „Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школ...
Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 30m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 29m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 5m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 26m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 9m
    9