Konkurs za dodjelu 100 studentskih stipendija

04.11.2022. 18:42
0
IZVOR: srna.rs

Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija redovnim studentima za akademsku 2022/2023. godinu, čiji je prosjek ocjena 7,5 i više.

Stipendije će biti dodijeljene za po 10 studenata Elektrotehničkog, Mašinskog, Građevinskog, Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta, a po pet studentima Pravnog, Stomatološkog, Farmaceutskog, Veterinarskog, Ekonomskog, Poljoprivrednog, Filozofskog fakulteta, te Muzičke akademije i Geodetskog fakulteta.

Dvije stipendije biće dodijeljene studentima Prirodno-matematičkog fakulteta i po jedna za studente Bogoslovskog, Fakulteta zdravstvenih nauka i Fakulteta fizičke kulture.

Stipendije se dodjeljuju za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se mjesečno za deset mjeseci u iznosu od 120 KM, navedeno je na veb-stranici opštine.

Opština Istočno Novo Sarajevo će konkursom utvrditi broj stipendija koje će dodijeliti bez bodovanja svim studentima koji imaju prosjek ocjena devet i više, bez obzira na fakultet, studentima prve godine studija pod uslovom da su proglašeni učenikom generacije u srednjoj školi i da imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine.

Biće utvrđen i broj stipendija studentima iz reda porodica sa četvoro i više djece po prijedlogu udruženja "Naša budućnost" i studentima iz reda porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije i ostalih lica sa invaliditetom sa procentom tjelesnog oštećenja iznad 60 odsto, uz uslov da imaju prosjek ocjena sedam i više.

Rok za podnošenje prijava je 16. novembar.

Prijavu sa dokumentima treba dostaviti u koverti sa naznakom "Prijava na konkurs za dodjelu studentskih stipendija" na adresu opštine ili lično na protokol.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Konkurs za prijem radnika-vaspitača u Predškolskoj ustanovi „Bambi“ Konkurs za prijem radnika-vaspitača u Predškolskoj ustanovi „Bambi“
Konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ Konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“
Oglas za prijem 440 kandidata u profesionalnu vojnu službu Oglas za prijem 440 kandidata u profesionalnu vojnu službu
Najčitanije
 • Sokočanin uhapšen zbog ubistva u pokušaju
  23h 41m
  0
 • Koliko mladence u Srpskoj danas košta prosječna svadba
  22h 48m
  5
 • Dječak na vječnoj straži: Priča o Spomenku Gostiću i besmislu rata
  19h 27m
  4
 • Tri lica ušla u obilježeno minsko polje, jedno poginulo
  14h 54m
  1
 • Učenici i zaposleni JU Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ u humanoj misiji (FOTO)
  21h 51m
  0