Konkurs za dodjelu 100 studentskih stipendija

04.11.2022. 18:42
0
IZVOR: srna.rs

Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija redovnim studentima za akademsku 2022/2023. godinu, čiji je prosjek ocjena 7,5 i više.

Stipendije će biti dodijeljene za po 10 studenata Elektrotehničkog, Mašinskog, Građevinskog, Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta, a po pet studentima Pravnog, Stomatološkog, Farmaceutskog, Veterinarskog, Ekonomskog, Poljoprivrednog, Filozofskog fakulteta, te Muzičke akademije i Geodetskog fakulteta.

Dvije stipendije biće dodijeljene studentima Prirodno-matematičkog fakulteta i po jedna za studente Bogoslovskog, Fakulteta zdravstvenih nauka i Fakulteta fizičke kulture.

Stipendije se dodjeljuju za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se mjesečno za deset mjeseci u iznosu od 120 KM, navedeno je na veb-stranici opštine.

Opština Istočno Novo Sarajevo će konkursom utvrditi broj stipendija koje će dodijeliti bez bodovanja svim studentima koji imaju prosjek ocjena devet i više, bez obzira na fakultet, studentima prve godine studija pod uslovom da su proglašeni učenikom generacije u srednjoj školi i da imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine.

Biće utvrđen i broj stipendija studentima iz reda porodica sa četvoro i više djece po prijedlogu udruženja "Naša budućnost" i studentima iz reda porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije i ostalih lica sa invaliditetom sa procentom tjelesnog oštećenja iznad 60 odsto, uz uslov da imaju prosjek ocjena sedam i više.

Rok za podnošenje prijava je 16. novembar.

Prijavu sa dokumentima treba dostaviti u koverti sa naznakom "Prijava na konkurs za dodjelu studentskih stipendija" na adresu opštine ili lično na protokol.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Večeras izbor sportiste opštine Istočno Novo Sarajevo Večeras izbor sportiste opštine Istočno Novo Sarajevo
Opština Istočno Novo Sarajevo organizuje podjelu novogodišnjih paketića Opština Istočno Novo Sarajevo organizuje podjelu novogodišnjih paketića
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    6h 26m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    3h 37m
    3
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    19h 23m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    17h 45m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    19h 59m
    3