Корона вирус није унио немир у бањалучке школе

06.03.2020. 12:08
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Појава првих случајева заразе корона вирусом није унијела немир међу наставнике и професоре у школама у Бањалуци, потврдили су за Српскаинфо предсједници актива основних и средњих школа.

Једногласни су у ставу да су за то, у великој мјери, заслужне надлежне здравствене институције које, од потврде првих случајева заразе, јавност информишу детаљно и благовремено.

Предсједник Актива директора основних школа Бањалучке регије Мирослав Попржен, истиче да је, у овом случају, све како треба урађено одмах на почетку.

– Надлежне службе су изузетно подробно и стручно јавности објасниле све детаље у вези са новонасталом ситуацијом. То је у доброј мјери смирило цјелокупну јавност, па тако и нас просвјетне раднике и ученике – каже Попржен.

Наглашава да ће школе наставити да прате ситацију, те да су на снази појачане мјере хигијене.

Послије јучерашњег дана, чини ми се да су се смирили сви, па тако и наставници и родитељи, јер имамо повјерење у надлежне институције – наглашава Попржен.

Предсједник Актива директора средњих школа Бањалучке регије Љубан Бајић, каже да ни у Бањалуци ни у регији, засад, нема назнаке нових случајева  вируса корона.

– Стање је редовно, ради се по распореду. Пратимо ситуацију, а у контакту смо 24 часа са свим школама. Просвјетни радници су медијски добро информисани, тако да немамо случајева да нам се јављају узнемирени родитеља. Ако се нешто слично и деси, ријеч је о спорадичним случајевима – истиче Бајић и додаје да је појачана хигијена у школама, од тоалета, преко ходника, до учионица.

– То, иначе, по протоколу радимо седмично, а сад сваки дан. Информишемо ученике о неопходности личне хигијене. Стално смо у контакту са професорима, и све функционише како треба – поручује Бајић.

Коментари 0
Повезане вијести
Гимназијалци из Калиновика доминирали на Регионалном такмичењу из математике, руског и српског језика Гимназијалци из Калиновика доминирали на Регионалном такмичењу из математике, руског и с...
Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници! Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници!
Ученица донијела сјекиру у школу Ученица донијела сјекиру у школу
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 53m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    4h 17m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 1m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    4h 11m
    0
  • Тржиште половњака: 10 трикова које користе преваранти
    21h 17m
    0