Korona virus nije unio nemir u banjalučke škole

06.03.2020. 12:08
0
IZVOR: srpskainfo.com

Pojava prvih slučajeva zaraze korona virusom nije unijela nemir među nastavnike i profesore u školama u Banjaluci, potvrdili su za Srpskainfo predsjednici aktiva osnovnih i srednjih škola.

Jednoglasni su u stavu da su za to, u velikoj mjeri, zaslužne nadležne zdravstvene institucije koje, od potvrde prvih slučajeva zaraze, javnost informišu detaljno i blagovremeno.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Banjalučke regije Miroslav Popržen, ističe da je, u ovom slučaju, sve kako treba urađeno odmah na početku.

– Nadležne službe su izuzetno podrobno i stručno javnosti objasnile sve detalje u vezi sa novonastalom situacijom. To je u dobroj mjeri smirilo cjelokupnu javnost, pa tako i nas prosvjetne radnike i učenike – kaže Popržen.

Naglašava da će škole nastaviti da prate sitaciju, te da su na snazi pojačane mjere higijene.

Poslije jučerašnjeg dana, čini mi se da su se smirili svi, pa tako i nastavnici i roditelji, jer imamo povjerenje u nadležne institucije – naglašava Popržen.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Banjalučke regije Ljuban Bajić, kaže da ni u Banjaluci ni u regiji, zasad, nema naznake novih slučajeva  virusa korona.

– Stanje je redovno, radi se po rasporedu. Pratimo situaciju, a u kontaktu smo 24 časa sa svim školama. Prosvjetni radnici su medijski dobro informisani, tako da nemamo slučajeva da nam se javljaju uznemireni roditelja. Ako se nešto slično i desi, riječ je o sporadičnim slučajevima – ističe Bajić i dodaje da je pojačana higijena u školama, od toaleta, preko hodnika, do učionica.

– To, inače, po protokolu radimo sedmično, a sad svaki dan. Informišemo učenike o neophodnosti lične higijene. Stalno smo u kontaktu sa profesorima, i sve funkcioniše kako treba – poručuje Bajić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Gimnazijalci iz Kalinovika dominirali na Regionalnom takmičenju iz matematike, ruskog i srpskog jezika Gimnazijalci iz Kalinovika dominirali na Regionalnom takmičenju iz matematike, ruskog i s...
Haos u školi: Bačen suzavac, više od 30 đaka u bolnici! Haos u školi: Bačen suzavac, više od 30 đaka u bolnici!
Učenica donijela sjekiru u školu Učenica donijela sjekiru u školu
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    21h 50m
    13
  • Preminula Vera Grgić
    4h 1m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    4h 45m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    8h 50m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    8h 54m
    2