Кошаркаши Србије данас против Порторика

06.09.2019. 09:05
0
ИЗВОР: Б92

Кошаркаши Србије настављају поход кроз Кину. У четвртак су прешли 1.000 километара од Фошана до Вухана гдје већ у данас играју нови меч.

Сљедећи ривал екипе Александра Ђорђевића је селекција Порторика, која је уз доста среће стигла до другог круга.

Латиноамерички тим је у првој фази забиљежио двије тијесне побједе послије великих преокрета у Гвангџоу – над Ираном 83:81 и Тунисом 67:64.

Иранци су имали 19 поена предности током треће четвртине, били су на +17 почетком посљедње, али су потцијенели "ватрене" Порториканце.

Максимално су искористили чак 18 изгубљених лопти Иранаца, да би тројкама Давида Уертаса (32 поена) преокренули на 16 секунди прије краја.

Ветеран Хамед Хадади враћа једну тројку за 81:81 пред посљедње четири секунде, а онда херој Порторика постаје Хавијер Мохика, поготком уз звук сирене за побједу.

Услиједио је пораз од Шпаније 73:63, а онда меч одлуке са Тунисом. Након егала послије прва три периода, сви су отписали Порторико када је афричка селекција повела 60:52 на отварању посљедње четвртине.

Међутим, Тунишани су одиграли неодгоровно у наставку, постигли само четири поена, а овај пут јунак Порторика постаје Гери Браун тројком за победу пет секунди прије краја.

Статистички гледано, кључни играч Порторика је Давид Уертас који просјечно биљежи 16,3 поена, али су Мохика и Браун показали да није једини који је способан да ријеши меч.

У рекету се истиче искусни Реналдо Балкман са просјеком од 9 поена и 6 скокова по мечу, док Браун биљежи 6 разигравања по утакмици па ће бити важна и добра одбрана против њега.

Порториканци шутирају око 19 тројки по утакмици, а погађају око 6 и играју врло тимски са 16 асистенција по мечу.

Ово је трећи сусрет два тима у ери Александра Ђорђевића, а надиграли смо Порториканце у оба сусрета у београдским квалификацијама за Олимпијске игре 2016. у Рио де Жанеиру – 87:81 у групи и 108:77 у финалу.

Међутим, и даље памтимо неугодан пораз у посљедњем сусрету на свјетским првенствима, 85:83 у групној фази Мундобаскета 2002. у Индијанаполису.

Утакмица између Србије и Порторика, која би могла да одведе "Орлове" у четвртфинале СП, почиње од 10.30 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    19h 55m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    9h 51m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    21h 42m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    17h 22m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    20h 42m
    0