Кошаркашице БиХ почеле припреме за ЕП након 22 године

09.05.2021. 17:39
0
ИЗВОР: Anadolija

Данашњим окупљањем играчица и чланова стручног штаба на Илиџи, започеле су припреме женске кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине за наступ на предстојећем Европском првенству у Шпанији и Француској, које се одржава од 17. до 27. јуна.

Амер Чолан, генерални секретар Кошаркашког савеза БиХ на данашњој конференцији за новинаре рекао је да им сутра слиједе љекарски прегледи и антигенско тестирање након чега "змајице" одлазе на Влашић, гдје ће тренирати наредних 12 дана.

- Послије Влашића одлазимо у Фојницу гдје ћемо се задржати око пет дана прије утакмице, прве званичне пријатељске припремне која ће бити у Поречу против репрезентације Хрватске. Послије тога слиједи повратак у Мостар гдје настављамо петодневне припреме пред одлазак у Подгорицу и утакмицу са репрезентацијом Црне горе. Након тога враћамо се Тузлу, ту завршавамо наше припреме гдје 14. јуна одлазимо за Београд и одатле у Француску - казао је Чолан.

Истакао је да је затворена финансијска конструкција за припреме, да су Фојница, Мостар и Тузла покрили трошкове за вријеме боравка у овим градовима, а да се нада да ће трошкове одласка у Француску покрити у наредних десетак дана.

- Кључно је да се играчице добро физички спреме, да буду све здраве, да не буде никаквих повреда да би план текао како се замислило и да би на Европском првенству биле у пуној форми - изјавила је тим-менаџер женске репрезентације Разија Мујановић.

Нагласила је да у екипи постоји добра атмосфера и да сви желе успјех и резултат.

Селектор Горан Лојо рекао је да ће сутра бити комплетирана екипа, односно да ће стићи све играчице осим Јонqуел Јонес која ће се због клупских обавеза државном тиму БиХ придружити 6. јуна. Рекао је да су заказане четири пријатељске утакмице са репрезентацијама Хрватске и Црне Горе, а да ће покушати организовати и још једну утакмицу пред одлазак у Француску.

- Изузетна је част и задовољство бити капитен репрезентације БиХ. Направили смо велики успјех пласманом на ЕП након 22 године. Свакако да нам то даје и задатак да када дођемо на ЕП у Француску да се покажемо у што бољем свјетлу и да представимо БиХ и све наше навијаче онако како то и заслужују", изјавила је капитен Милица Деура и додала:

- Очекује нас изузетно велико такмичење -.

Истакла је да очекује одржавање позитивне атмосфере и да на ЕП-у засјају у пуном сјају.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 19m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 32m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 3m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 26m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 23m
    0