Кошаркашки савез Републике Српске размишља о одвајању из кровне БиХ кошаркашке асоцијације

10.06.2021. 18:19
0
ИЗВОР: sportdc.net

Након одлуке да се Игокеа, Борац и Спарси пребаце у ниже лиге, а након њиховог одбијања да наступају на Фајнал фору огласио се саопштењем Кошаркашки савез Републике Српске. Преносимо га у потпуности:

Кошаркашки савез БиХ на челу са секретаром господином Чоланом наставља са својим деструктивним потезима по кошарку у овој земљи.

Умјесто да упозорења и примједбе које смо раније изнијели схвати као знак за отварање дијалога КС БиХ, Генерални секретар показује још веће неразумијевање тако што покушава да казни клубове који се нису повиновали његовим захтјевима.

Савез је ту да служи клубовима, да ради у најбољем интересу играча и кошаркашке заједнице, а не да доноси одлуке напамет јер на тај начин савез постаје сврха сам себи. Апели клубова су морали бити саслушани и уважени прије него што је, мимо воље клубова, одлучено да се организује финални турнири, нарочито јер се је 5 од 6 екипа изјаснило да не жели играти на њему.

Ми још једном апелујемо на све стране да заједнички отворимо дијалог о реорганизацији савеза и устројавању по узору на државну структуру, како би смањили могућност манипулације и појачали контролу над радом савеза.

У супротном, бићемо принуђени да заштитимо наше клубове, играче и младе таленте и организујемо сопствену лигу гдје ћемо моћи на најбољи начин да допринесемо развоју кошарке у Републици Српској, која је до сада највише допринијела регионалној препознатљивости и резултатима клубова из БиХ.

КС БиХ нам је до сада био само камен спотицања, а да ли су зато у питању лични интереси Генералног секретара или општи организациони аматеризам, то још увијек није јасно, мада то у крајњој линији није ни битно. Битно је - зауставити расуло у савезу и почети са озбиљним радом.

У сваком случају, надамо се да ће овај апел бити схваћен озбиљно, и да ћемо ускоро бити у могућности да преговарамо о функционалнијим моделима организовања савеза и кошарке у нашој земљи.

УПРАВНИ ОДБОР

Коментари 0
Повезане вијести
Линта: Покренути дијалог о уништеној имовини Срба у Хрватској и ФБиХ
Алиси Мутап одређен једномјесечни притвор
Додик: У БиХ се млади масовно враћају
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Сокоца
  22h 7m
  0
 • Крађа у Источној Илиџи
  22h 11m
  0
 • Крађа на Јахорини
  22h 17m
  0
 • Радуловићева: Коме се не свиђа власт нека напусти земљу
  14h 51m
  0
 • У пожару смртно страдала жена
  17h 12m
  0