Кривичних дјела у октобру мање за 13,5 одсто

23.11.2021. 11:28
0
ИЗВОР: Срна

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у октобру је регистровано 45 кривичних дјела, што је за 13,5 одсто мање у односу на исти период прошле године.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу износи 66 одсто, а укупне расвијетљености кривичних дјела 93 одсто.

Шеховац је на конференцији за новинаре на Палама истакао да је Управа остварила добре резултате у расвјетљавању кривичних дјела у вези са недозвољеном производњом и прометом дроге.

Према његовим ријечима, у саобраћајним незгодама у октобру није било погинулих лица и остварени су добри резултати у акцијама које Управа спроводи с циљем унапређења безбједности саобраћаја.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина рекао је да је надлежном тужилаштву достављено 38 извјештаја против 45 лица, од којих је девет повратника и један малољетник у извршењу кривичних дјела.

- Извршено је 38 кривичних дјела из области општег криминалитета, три кривична дјела из привредног криминалитета, једно у вези са злоупотребом дроге, два против безбједности саобраћаја и једно кривично дјело из области Кривичног закона БиХ - навео је Церовина.

Када је ријеч о области организованог криминалитета, Церовина је рекао да је
обрађен 31 предмет и да је надлежном тужилаштву достављен извјештај против пет лица за кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

- Ријеч је о реализацији акције `Каспер`, усмјерене на разбијање групе лица која су повезана ради илегалне производње и продаје дроге на подручју које оперативно покрива ова полицијска управа. Пронађено је и одузето 58 стабљика индијске конопље, 39 грама спида и 3.306 грама марихуане - прецизирао је Церовина.

Он је напоменуо да су у области привредног криминалитета регистрована три кривична дјела и надлежном тужилаштву поднесена два извјештаја против три лица, оцјењујући да је стање безбједности на подручју Управе задовољавајуће.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо рекао је да је у октобру на подручју Управе забиљежено 30 нарушавања јавног реда и мира, што је за 30,2 одсто мање од истог периода прошле године, када су евидентирана 43 нарушавања.

Он је додао да су забиљежена 34 прекршаја, полицијски службеници поднијели су седам захтјева за покретање прекршајног поступка и уручили 31 прекршајни налог 41 лицу.

Он је навео да су се у октобру догодиле 54 саобраћајне незгоде, што је 19,4 одсто мање од истог периода лани.

- Није било саобраћајних незгода са погинулим лицима, као ни у упоредном периоду. У саобраћајним незгодама повријеђено је 21 лице, од којих пет лица теже и 16 лакше. Број незгода са материјалном штетом је 42 - рекао је Чворо.

Он је указао да су најчешћи узроци саобраћајних незгода брзина неприлагођена условима пута и одстојање.

Према његовим ријечима, полицијски службеници су из саобраћаја искључили 171 возача, и то 134 због вожње под утицајем алкохола, те поднијели два извјештаја о почињеном кривичном дјелу из области безбједности саобраћаја.

Коментари 0
Повезане вијести
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 44m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 39m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 27m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 33m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 1m
    0