Кривокапић: Пребацују милионе из државних на приватна предузећа

04.09.2020. 16:45
0
ИЗВОР: Srna

Носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић рекао је да у предузећима са већинским државним капиталом примијећено убрзано расписивање тендера и пребацивање милионских вриједности на фирме из кумовско-фамилијарног миљеа.

-Обавјештавамо јавност да је у предузећима са већинским државним капиталом примијећено убрзано расписивање тендера, чиме се очигледно врши убрзано пребацивање значајних државних средстава компанијама из кумовско-фамилијарног круга- наводи се у саопштењу листе "За будућност Црне Горе".

Он је као примјер овог поступка навео ЦЕДИС (Црногорски електродистрибутивни систем) као наручиоца у домену јавних набавки, у периоду од 11. августа до 1. септембра, који су започели реализацију 20 послова из домена јавних набавки.

-Индикативно је да баш у овом периоду, односно у мјесецу у којем се одржавају парламентарни избори, слиједи реализација послова који датирају из периода 2018, 2019. и почетка 2020. године- указао је Кривокапић.

Он је навео да је ријеч о милионским пословима за које није јасно зашто нису били реализовани када се јавила потреба за њима, односно у складу с плановима јавних набавки.

Кривокапић је нагласио да је хитно потребно обуставити поступке ових и сличних набавки без имало рационалног основа.

-Поврх свега врло је упитна неопходност, па и законитост ових поступака, при чему ће се изоштрити одговорност за рационално пословање руководилаца предузећа које покрећу ове ужурбане поступке- напомиње се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    19h 36m
    2
  • Данас Марковдан
    7h 54m
    0
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    4h 12m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    23h 36m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    3h 28m
    0