Pacijenti oslobođeni plaćanja od danas mogu da se vakcinišu protiv gripa

14.11.2019. 14:40
0
IZVOR: SRNA

U Domu zdravlja „Doktor Ljubomir Ćeranić“ na Sokocu pacijenti oslobođeni plaćanja od danas mogu da se vakcinišu protiv gripa, jer je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske obezbijedio 180 vakcina, rekla je Srni direktor ove ustanove Adrijana Stanar.

Ona je navela da pravo na besplatnu vakcinu imaju pacijenti na hemodijalizi, dijabetičari na insulinu, oboljeli od malignih bolesti i multiple skleroze, hronični plućni bolesnici i djeca sa određenim hroničnim oboljenjima.

Ona je izrazila nadu da će se svi pacijenti sa posebnim indikacijama prijaviti za ovaj vid zaštite s obzirom na to da je poznato da virus mutira i da sve češće pacijenti sa gripom imaju ozbiljne probleme.

Stanarova je rekla da su hronični pacijenti, ali i ostali u sokolačkom Domu zdravlja upoznati o značaju ovog vida preventivne zaštite i stekli naviku da se vakcinišu protiv gripa.

Ona je dodala da svi građani koji žele da se zaštite od većih komplikacija od virusa gripa mogu da kupe vakcinu u apotekama i da se jave u sokolački Dom zdravlja.

Stanarova je istakla da je ove godine Institut za javno zdravstvo u saradnji sa Fondom zdravstvenog osiguranja Srpske obezbijedio četvorovalentnu vakcinu protiv gripa, koja pokriva više sojeva virusa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    23h 27m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    13h 47m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    3h 0m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    2h 54m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    17h 51m
    0