Potrebno vidljivije označiti parking mjesta za lica sa invaliditetom

13.12.2019. 14:08
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

Gradska uprava Istočno Sarajevo pokrenuće, tokom naredne godine, inicijativu za rješavanje problema nepropisnog parkiranja nesavjesnih vozača na parking mjesta predviđena za lica sa invaliditetom, najavio je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, saobraćaj i stambeno-komunalne poslove u  Gradskoj upravi Istočnog Sarajeva Nebojša Džebo.

Džebo je rekao da je, nakon što je grupa lica sa invaliditetom zatražila od lokalnih zajednica da riješe ovaj problem, postavljanje vidljivije saobraćajne signalizacije na parking mjesta namijenjena invalidnim licima postalo jedno od važnijih pitanja o kojima treba razmišljati u sljedećoj godini.

-Parking mjesto koje je označeno na tradicionalan način, u bijeloj boji, horizontalnom signalizacijom, vrlo često je nevidljivo i neprepoznatljivo, kada su na njemu već parkirana vozila koja koriste druga lica, što osobama sa invaliditetom, koja imaju pravo na korišćenje tog parking mjesta, stvara probleme - rekao je Džebo i dodao da će gradske vlasti, u saradnji sa opštinama, sljedeće godine nastojati da izdvoje dodatna sredstva za vidljivije označavanje ovih parking mjesta.

-Dodatno označavanje parking mjesta vidljivijom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, odnosno, saobraćajnim znakom, sigurno bi riješilo ovaj problem, ali moramo pronaći način da obezbijedimo dodatna finansijska sredstva, kako bismo mogli da uradimo odgovarajuće oznake za sve parking prostore na području grada. S obzirom na to da su naša sredstva za ove namjene ograničena, nadamo se da ćemo, u tom smislu, imati i podršku opština - rekao je Džebo.

Džebo je pozvao vozače na području Istočnog Sarajeva da poštuju saobraćajnu signalizaciju i ne parkiraju svoja vozila na mjesta predviđena za invalide.

- Ukoliko neko od građana primijeti ovaj problem, nesavjesne vozače može da prijavi komunalnoj policiji u svojoj opštini ili gradskoj saobraćajnoj inspekciji - naglasio je Džebo.

-Planirano je da u narednoj godini dodatno označimo i prostore u blizini škola, kako horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, tako i zvučnim signalima, jer nam je bezbjednost djece i školske omladine izuzetno važna - istakao je Džebo.

Džebo je podsjetio da je Grad Istočno Sarajevo u ovoj godini izdvojio 55.000 KM (bez PDV-a) za horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, te dodao da poslovi iz te oblasti predstavljaju redovne aktivnosti resornog odjeljenja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu
Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 57m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 39m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 7m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 28m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 37m
    0