Abazović: Potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC - obaveza države

12.05.2022. 18:14
0
IZVOR: srna.rs

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da je potpisivanje temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom /SPC/ obaveza države i da se nada da će to biti završeno na pristojan način.

Abazović je novinarima, nakon sastanka sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem i Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem u manastiru Ostrog, rekao da "ne postoji nikakva dramatizacija" u vezi sa tim ugovorom.

- Moja želja je da ova vlada stavi tačku na pitanje temeljnog ugovora - dodao je Abazović. Na pitanje novinara da li premijer sekularne države treba da se sastaje u manastiru, Abazović je rekao da će se truditi da bude premijer svih građana, nezavisno od toga da li su oni vjernici.

On je svima koji slave čestitao krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog i istakao da mu je bila velika čast i zadovoljstvo da se sastane sa patrijarhom Porfirijem i mitropolitom Joanikijem.

- Radujem se da Crna Gora ide putem pomirenja, putem pravde. Želim da svi građani promovišu mir, univerzalne vrijednosti - rekao je Abazović.

On je naveo da su svi dobronamjerni ljudi dobrodošli u Crnu Goru, i da će politika Vlade u narednom periodu biti takva prema svim dobronamjernim ljudima.

- Veliko mi je zadovoljstvo, neka se narod raduje, neka bude što više zadovoljstva, sreće i da se uvijek gledamo lijepim povodima - poručio je Abazović.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije o Foči i njenim žiteljima Patrijarh Porfirije o Foči i njenim žiteljima
Patrijarh Porfirije osveštao hram u Foči: Veliki blagoslov izlio se na Foču i Srpsku Patrijarh Porfirije osveštao hram u Foči: Veliki blagoslov izlio se na Foču i Srpsku
Hram Svetog Save je srce Foče koje kuca Hristovom ljubavlju Hram Svetog Save je srce Foče koje kuca Hristovom ljubavlju
Najčitanije
 • Stijena se obrušila na kamion na putu Foča-Sarajevo, poginuo vozač
  19h 46m
  1
 • O Gotovuši - prelijepoj kosovskoj varošici
  23h 7m
  0
 • Masovni otkazi i "kresanje" plata u IT sektoru
  19h 17m
  0
 • Da je živa, Titova Jugoslavija bi danas slavila 80. rođendan
  3h 12m
  2
 • Ometali signal, otključavali skupocjena vozila i krali novac
  15h 17m
  0