Abdulahu Skaki određen jednomjesečni pritvor

26.05.2023. 13:05
1
IZVOR: srna.rs

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor aktuelnom ambasadoru BiH u Kataru Abdulahu Skaki, rečeno je Srni iz te pravosudne institucije.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka uhapšen je u utorak, 23. maja, u okviru operativno-taktičke akcije "Vizionar".

On je osumnjičen za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povredu ravnopravnosti čovjeka i građanina.

Tužilaštvo ga tereti za nezakonito zapošljavanje četiri savjetnika, nezakonito trošenje novca iz budžeta grada, za davanje dara u vezi s izborom predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a sve kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva, odnosno kako bi sebi izdejstvovao drugi mandat na toj poziciji.

Skaka je osumnjičen da je grant sredstva davao njemu bliskim nevladinim organizacijama u kojima su bili angažovani članovi njegove porodice, kao i za krivotvorenje finansijskih izvještaja u kojima nije prikazivao donacije koje je grad dobio.

Pod istragom je i zbog nezakonitog odobravanja sredstava grada Sarajeva za izgradnju rasvjete u vikend naselju Rajski Do u opštini Trnovo u Republici Srpskoj, gdje se nalazi i njegova vikendica, te zbog falsifikovanja dokumentacije vezane za dovođenje projekta bolida "Formule E".

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krcko 26.05.2023. 14:57
    Plaho fin ovaj ambasador BiH u Kataru, samo mu 40 godina, lijepo se za te godine skućio. Šteta, mlad, perspektivan i Sda perjanica. Sad će opet Reis i čaršija iz šehera prosuti salvu uvreda da je ovo napad i hapšenje upereno samo protvi Bošnjaka. A to što kradu ema veze, drže se floskule "naši su" pa nek kradu. Biće i za ova hapšenje da su im Srbi krivi.
Povezane vijesti
Šta otkriva najnovija lista najmoćnijih pasoša u svijetu - gdje je BiH? Šta otkriva najnovija lista najmoćnijih pasoša u svijetu - gdje je BiH?
BiH zemlja sa najviše registrovanih kladionica u Evropi BiH zemlja sa najviše registrovanih kladionica u Evropi
Prvo krštenje u novoosveštanom hramu u Nagrađu kod Drvara Prvo krštenje u novoosveštanom hramu u Nagrađu kod Drvara
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    10h 40m
    3
  • Zemljotres u BiH
    12h 15m
    0
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    20h 39m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    19h 36m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    14h 19m
    9