Abdulahu Skaki određen jednomjesečni pritvor

26.05.2023. 13:05
1
IZVOR: srna.rs

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor aktuelnom ambasadoru BiH u Kataru Abdulahu Skaki, rečeno je Srni iz te pravosudne institucije.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka uhapšen je u utorak, 23. maja, u okviru operativno-taktičke akcije "Vizionar".

On je osumnjičen za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povredu ravnopravnosti čovjeka i građanina.

Tužilaštvo ga tereti za nezakonito zapošljavanje četiri savjetnika, nezakonito trošenje novca iz budžeta grada, za davanje dara u vezi s izborom predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a sve kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva, odnosno kako bi sebi izdejstvovao drugi mandat na toj poziciji.

Skaka je osumnjičen da je grant sredstva davao njemu bliskim nevladinim organizacijama u kojima su bili angažovani članovi njegove porodice, kao i za krivotvorenje finansijskih izvještaja u kojima nije prikazivao donacije koje je grad dobio.

Pod istragom je i zbog nezakonitog odobravanja sredstava grada Sarajeva za izgradnju rasvjete u vikend naselju Rajski Do u opštini Trnovo u Republici Srpskoj, gdje se nalazi i njegova vikendica, te zbog falsifikovanja dokumentacije vezane za dovođenje projekta bolida "Formule E".

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Krcko 26.05.2023. 14:57
  Plaho fin ovaj ambasador BiH u Kataru, samo mu 40 godina, lijepo se za te godine skućio. Šteta, mlad, perspektivan i Sda perjanica. Sad će opet Reis i čaršija iz šehera prosuti salvu uvreda da je ovo napad i hapšenje upereno samo protvi Bošnjaka. A to što kradu ema veze, drže se floskule "naši su" pa nek kradu. Biće i za ova hapšenje da su im Srbi krivi.
Povezane vijesti
Reketaši haraju Banjalukom i Sarajevom Reketaši haraju Banjalukom i Sarajevom
Uhapšeno 13 lica zbog više krivičnih djela Uhapšeno 13 lica zbog više krivičnih djela
Velike gužve na graničnim prelazima: Kolone vozila na ulazu i izlazu iz BiH Velike gužve na graničnim prelazima: Kolone vozila na ulazu i izlazu iz BiH
Najčitanije
 • Donesene izmjene o boračkom dodatku
  6h 49m
  0
 • Reketaši haraju Banjalukom i Sarajevom
  12h 17m
  0
 • Evo koja je država proglašena najboljom za život
  23h 53m
  1
 • Za osumnjičenima u aferi "Tunel" tragali u okolini Jahorine
  8h 7m
  0
 • Pojačane vojne aktivnosti tokom noći u blizini aerodroma
  8h 42m
  0