AKK “Magnum”: Klub o kojem se i dalje malo zna i piše (FOTO)

16.09.2020. 21:00
0
IZVOR: Katera

Auto-karting klub “Magnum” iz Istočnog Sarajeva, osnovan 20. februara 2018. godine, ostvaruje značajne rezultate na takmičenjima, ali se o njemu i dalje malo zna i piše. Prije dvije godine, entuzijasti i zaljubljenici u ovaj sport, koji su tada uspješno nastupali za klubove iz drugih gradova, odlučili su da osnuju auto-karting klub u svom gradu.

O dječačkim snovima, prvim trkama, zahtjevnim stazama, rezultatima, „prženju guma“, planovima za budućnost, ali i problemima sa kojima se susreću za portal "Katera" govori potpredsjednik kluba i zaljubljenik u brzu vožnju Davor Sikima.

Za ovaj klub, nažalost, neki su prvi put čuli u avgustu ove godine kada su organizovali prvu auto-slalom trka u našem gradu. Tada mnogi nisu ni slutili da momci, članovi AKK „Magnum“, bilježe samo vrhunske rezultate.

- Zatvoriti dio magistralnog puta od mosta u Vojkovićima do mosta u Krupcu, gdje se vozio prvi auto-slalom, izgledalo je kao nemoguće, ali uspjeli smo. Ponosni smo na jednu ozbiljno organizovanu trku i ona je, sigurno, jedna od najbolje organizovanih do sada – rekao je Sikima.

Pošto smo se već na početku ovog razgovora dogovorili da se nećemo persirati, Davora smo zamolili da nam kaže šta je uslijedilo poslije uspješne trke.

Ovaj vikend je u Beogradu na karting stazi Ada Huja održana noćna trka auto-slaloma na kojoj su učestvovala četiri člana našeg kluba. Robert Valka, Nenad Knežević, moj sin Boriša i ja smo postigli odlične rezultate – naglasio je višestruki šampion Bosne i Hercegovine Davor Sikima.

On je, od 74 takmičara, bio pobjednik trke u generalnom plasmanu, kao i Nenad Knežević u svojoj kategoriji i seriji.

Osamaestogodišnji Boriša Sikima, sin Davora Sikime zauzeo je sedmo mjesto u generalnom plasmanu, što je, priznaćete, veliki uspjeh.

Kako ljubav prema sportu nije dovoljna, a kako sam kaže, njihova je ogromna, ponekad je potrebna i finansijska pomoć. Sikima ističe da su takvu vrstu pomoći dobili od opštine Istočna Ilidža, načelnika Marinka Božovića, ali i od brojnih prijatelja koji im nesebično pomažu.

Za sljedeću godinu članovi ovog kluba imaju velike planove, a njihova velika želja je da trka auto-slaloma u Istočnom Sarajevu postane tradicija.

Terene za vježbanje i vožnju nemaju, snalaze se kako mogu, a ovi skromni momci su toliko „zagrizli“ za ovaj sport da ističu da bi im zatvaranje magistralnog puta od Vojkovića do Krupca jednom godišnje, u vrijeme trke, značilo mnogo više nego što možemo i da zamislimo.

- Ovo je poseban sport, to su posebna druženja, a prijatelje smo stekli u mnogim zemljama regiona. Zbog toga ga posebno volim! -  zaključuje Sikima.

Sa skoro svih šampionata, trka, takmičenja Davor i sjajni momci istoriju kluba AKK „Magnum“ ispisuju zlatnim nitima. Uvijek su u samom vrhu i za to žive. Žive da budu najbolji i da sebe i svoj grad predstave u najsjajnijem svjetlu.

Ovaj klub 19. septembra vozi trku za Šampionat BiH i Centralnoevropsku zonu na kojem će učestvovati svi članovi kluba.

Za kraj razgovora Sikima ističe da strah ne postoji čak ni onda kada posmatra kako mu sin „izlijeće“ iz staze i udara pravo u zid.

- To su sigurna auta, sa čeličnom konstrukcijom unutra, ojačana tako da su male šanse da se povrijedite – zaključio je Sikima.

Kao dvadesetogodišnjak Davor je maštao da bude kao Ivica Malić, jedan od najuspješnijih vozača u BiH, a nekoliko godina kasnije njegove želje su se ostvarile. Danas je Davor na samom vrhu, a on i članovi njegov klub voze samo trke za pobjedu.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 32m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    22h 14m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 42m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 34m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 33m
    0