Amfilohije: Vratite Njegoša na Lovćen i ukinite bezakonje

25.01.2020. 21:25
0
IZVOR: Srna

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću i premijeru Dušku Markoviću da, ukoliko žele da budu zapamćeni kao istinski vladari Crne Gore, vrate Njegoša u njegovu crkvicu na Lovćenu, te ukinu bezakonje koje je izavalo otpor u narodu.

Mitropolit Amfilohije je pozvao crnogorsku vlast na istinski dijalog kojeg do sada nije bilo.

Vladika Amfilohije, koji je služio moleban u manastiru Morača, istakao je da se prvi put u istoriji Manastira Morače, dugoj 770. godina, pojavila vlast koja smatara da joj pripada ova svetinja.

- Ovdje je vaskrsao narod! Ne znam da li se pamti da je narod ovako vaskrsao u Crnoj Gori. I vi ste se sabrali ovdje u znak otpora protiv tog bezakonja koje je proglašeno za zakon, koji se nameće Crnoj Gori, jedinstvenog takvoga tipa u Evropi - rekao je vladika Amfilohije.

On je izrazio nadu u Boga da će crnogorska vlast shvatiti i odbaciti to bezakonje, kao i to da će to biti pobjeda čovječnosti, ljudskosti, istinske državnosti.

- Bilo bi dobro da ovi koje je vrijeme izbacilo da budu na čelu Crne Gore danas ponište to bezakonje koje su proglasili... To neće biti ničiji poraz. To će biti pobjeda pravde i istine Božije, bratske ljubavi. To je ono za šta se i mi molimo i večeras ovdje i širom Crne Gore - rekao je vladika Amfilohije.

Komentarišući pojedine izjave da se nalazi na čelu crnogorske opozicije, vladika je istakao da je na čelu Crkve Božije koja je opozicija bila od kada postoji, da je to naslijedio od svojih predaka Nemanjića i svih onih koji su branili i ugrađivali sebe u ovu svetinju.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Crnoj Gori promjene, u BiH još dublje podjele U Crnoj Gori promjene, u BiH još dublje podjele
Služen pomen povodom dvije godine od upokojenja mitropolita Amfilohija Služen pomen povodom dvije godine od upokojenja mitropolita Amfilohija
Đukanovićeva lokalna koalicija gubi Podgoricu Đukanovićeva lokalna koalicija gubi Podgoricu
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    6h 42m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    3h 53m
    3
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    19h 39m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    18h 1m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    20h 15m
    3