Amfilohije: Vratite Njegoša na Lovćen i ukinite bezakonje

25.01.2020. 21:25
0
IZVOR: Srna

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću i premijeru Dušku Markoviću da, ukoliko žele da budu zapamćeni kao istinski vladari Crne Gore, vrate Njegoša u njegovu crkvicu na Lovćenu, te ukinu bezakonje koje je izavalo otpor u narodu.

Mitropolit Amfilohije je pozvao crnogorsku vlast na istinski dijalog kojeg do sada nije bilo.

Vladika Amfilohije, koji je služio moleban u manastiru Morača, istakao je da se prvi put u istoriji Manastira Morače, dugoj 770. godina, pojavila vlast koja smatara da joj pripada ova svetinja.

- Ovdje je vaskrsao narod! Ne znam da li se pamti da je narod ovako vaskrsao u Crnoj Gori. I vi ste se sabrali ovdje u znak otpora protiv tog bezakonja koje je proglašeno za zakon, koji se nameće Crnoj Gori, jedinstvenog takvoga tipa u Evropi - rekao je vladika Amfilohije.

On je izrazio nadu u Boga da će crnogorska vlast shvatiti i odbaciti to bezakonje, kao i to da će to biti pobjeda čovječnosti, ljudskosti, istinske državnosti.

- Bilo bi dobro da ovi koje je vrijeme izbacilo da budu na čelu Crne Gore danas ponište to bezakonje koje su proglasili... To neće biti ničiji poraz. To će biti pobjeda pravde i istine Božije, bratske ljubavi. To je ono za šta se i mi molimo i večeras ovdje i širom Crne Gore - rekao je vladika Amfilohije.

Komentarišući pojedine izjave da se nalazi na čelu crnogorske opozicije, vladika je istakao da je na čelu Crkve Božije koja je opozicija bila od kada postoji, da je to naslijedio od svojih predaka Nemanjića i svih onih koji su branili i ugrađivali sebe u ovu svetinju.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Crnoj Gori promjene, u BiH još dublje podjele U Crnoj Gori promjene, u BiH još dublje podjele
Služen pomen povodom dvije godine od upokojenja mitropolita Amfilohija Služen pomen povodom dvije godine od upokojenja mitropolita Amfilohija
Đukanovićeva lokalna koalicija gubi Podgoricu Đukanovićeva lokalna koalicija gubi Podgoricu
Najčitanije
 • Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
  17h 40m
  0
 • Nije dolazio na posao šest godina, otkrili ga kad je trebao dobiti nagradu
  22h 22m
  1
 • Sokolac: Od danas redukcija vode
  16h 22m
  5
 • Opštinski odbor SDS Istočno Novo Sarajevo proslavio krsnu slavu (FOTO)
  16h 35m
  0
 • Haos na Zrću: Turisti pretrpjeli teške povrede
  14h 22m
  0