Angažovana 72 volontera

22.03.2020. 14:03
0
IZVOR: Srna

Organizacija Crvenog krsta u Istočnom Sarajevu angažovao je do sada 72 volontera da prvenstveno pomognu starijim korisnicima pri kupovini namirnica ili lijekova, rekao je Srni sekretar u Gradskoj oranizaciji Milan Simanić.

- Ovo su volonteri koji su se sami javili i koje trenutno možemo da osposobimo sa opremom, zaštitnim maskama i rukavicama, neophodnom u radu sa korisnicima. Očekujemo da ćemo u narednom periodu obezbijediti i veće količine zaštitne opreme, a za sada imamo samo za naše volontere - istakao je Simanić.

On je naveo da su na usluzi građanima sve opštinske organizacije Crvenog krsta u sastavu grada koje koordinišu sa centrima za socijalni rad i opštinskim štabovima za pružanje pomoći u vanrednim situacijama.

Simanić je napomenuo da koordinišu rad i sa opštinskim organizacijama na području Sarajevsko – romanijske regije, uključujući Kalinovik, Han Pijesak i Rogaticu.

On je pozvao građane da poštuju odluke koje su donesene na republičkom nivou, da ne izlaze iz stanova, kuća, a za svaki vid pomoći mogu da kontaktiraju opštinske organizacije Crvenog krsta, koje će im pomoći u skladu sa mogućnostima.

Simanić je napomenuo da su u proteklim danima podijelili korisnicima 117 paketa prehrambenih proizvoda, sa osnovnim životnim namirnicama, što je redovna aktivnost.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako čedo" Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako č...
Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    17h 3m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    21h 36m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    19h 10m
    2
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    20h 16m
    0
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    20h 38m
    0