Ангажована 72 волонтера

22.03.2020. 14:03
0
ИЗВОР: Srna

Организација Црвеног крста у Источном Сарајеву ангажовао је до сада 72 волонтера да првенствено помогну старијим корисницима при куповини намирница или лијекова, рекао је Срни секретар у Градској оранизацији Милан Симанић.

- Ово су волонтери који су се сами јавили и које тренутно можемо да оспособимо са опремом, заштитним маскама и рукавицама, неопходном у раду са корисницима. Очекујемо да ћемо у наредном периоду обезбиједити и веће количине заштитне опреме, а за сада имамо само за наше волонтере - истакао је Симанић.

Он је навео да су на услузи грађанима све општинске организације Црвеног крста у саставу града које координишу са центрима за социјални рад и општинским штабовима за пружање помоћи у ванредним ситуацијама.

Симанић је напоменуо да координишу рад и са општинским организацијама на подручју Сарајевско – романијске регије, укључујући Калиновик, Хан Пијесак и Рогатицу.

Он је позвао грађане да поштују одлуке које су донесене на републичком нивоу, да не излазе из станова, кућа, а за сваки вид помоћи могу да контактирају општинске организације Црвеног крста, које ће им помоћи у складу са могућностима.

Симанић је напоменуо да су у протеклим данима подијелили корисницима 117 пакета прехрамбених производа, са основним животним намирницама, што је редовна активност.

Коментари 0
Повезане вијести
На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако чедо" На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако ч...
Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста
Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    12h 20m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 4m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 48m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 49m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 31m
    0