ANKETA: Da li možete prepoznati „bota“ među komentarima?

21.08.2022. 16:07
8
IZVOR: katera.news

Često poslije pročitanog teksta na portalima i društvenim mrežama čitaoci dobiju želju da pogledaju i komentare na isti, kako bi mogli zaključiti šta većina misli o predmetnoj temi.

Veliki je broj onih čitalaca koji nakon pričitanog naslova odmah idu na komentare. Komentari znaju biti zanimljivi, pogotovu kada ih postavljaju osobe sa dobrim smislom za humor, a toga u našem narodu još uvijek ima u izobilju, pa tako naiđemo na „jake“ komentare koji nas znaju nasmijati do suza.

Međutim, među komentatorima se vrlo često, a posebno uoči izbora, pojavljuju stranački aktivisti, obično nezaposlena omladina čiji je zadatak da sakriveni iza lažnih profila po instrukciji napišu komentar na određenu temu. Oni su tu po nalogu i očekuju da će nakon izvršenog zadataka dobiti obećani posao ili poziciju, a koju su trebali zaraditi najčešće mašući zastavama i transparentima na stranačkim skupovima i odrađujući „botovske“ zadatke.

  • Bot – bot te obmanjuje, dezinformiše i krade ti vrijeme!
    10.10.2021. 13:34

    Izraz „bot“ nastao je skraćivanjem riječi „robot“, što u širem smislu predstavlja značenje za nekoga ko nema svoj lični stav i slobodu volje i misli, nego je „programiran“ da piše kao robot, odnosno ...

Društvo
Bot – bot te obmanjuje, dezinformiše i krade ti vrijeme!


Njih nikakav argument niti kontrastav ne zanima, pa zato nema smisla sa njima ulaziti u diskusiju. Postoje i oni „stvarni“ profili koji zastupaju iste „botovske“ stavove sa besmislenim i provokativnim komentarima, a takve komentare opet postavljaju iz istog interesa, zbog obećanih poslova, pozicija ili privilegija.

Takođe, često se može vidjeti i „antibotovski“ stav, kog takođe i uglavnom plasiraju "botovi". Izjave i komentari tipa „sendvičare“, „jedi svoj sendvič i ćuti“ ,“za koga radiš“, „je li ti to šef rekao da napišeš“ itd. se koriste usljed nedostatka argumenata za diskusiju, a uglavnom imaju za cilj da obeshrabre one čitaoce koji su realni i žele iznijeti svoj stav.

Katera Vas pita:

Komentari 8
  • Generic placeholder image
    Marko 22.08.2022. 11:38
    Za Pera, bila je u stranci kada je stranka bila na vlasti, i bila je u stranci kada je stranka u mnogim okolnim sredinama na vlasti, treba li da pričamo u MIP-u i ko je tu sve zaposlen, pa nadalje... A sve i da nije, podržava tu stranacku opciju.
  • Generic placeholder image
    Pero 22.08.2022. 08:33
    Za Marka, Jelena Trivić nije nikada bila dio vlasti, zato ima ona pravo boriti se protiv zapošljavanja podobnih i kritikovati poteze vlasti.
  • Generic placeholder image
    Marko 21.08.2022. 20:49
    Za vijesti vezano za Trivićku, ne može se ni ostaviti komentar. Valjda im se ne svidja sta narod piše, bore se protiv zapošljavanja nepodobnih i preko stranke, a za vrijeme njih svi ti su primani nije ni gledana stručnost. Neka počiste svoje redove na početku svega.
  • Generic placeholder image
    Bot 21.08.2022. 20:02
    Pa prvo vi iz katere stavite svoje ime,adresu.Pa onda objavite clanak ...
  • Generic placeholder image
    po spisku 21.08.2022. 16:35
    da pravi se spisak zaposlenih pa se prave viber grupe u koje se ubacuju ti zaposleni i daje se instrukcija koji portali se prate i sta se forsira za koji clanak
  • Generic placeholder image
    sRanka 21.08.2022. 16:24
    Ne samo omladina ,to je zadatak i ostalim da bi zadrzali posao .
  • Generic placeholder image
    citalac 21.08.2022. 16:23
    u poslednje vreme imate dobre ankete
  • Generic placeholder image
    anonimo 21.08.2022. 16:21
    Te pare koje djele omladini za dežuranje na internetu svakako treba dati toj omladini ali kao platu za dostojanstven posao. Ovako nas srozavaju sve stranke
Povezane vijesti
ANKETA: Da li botovi mogu da utiču na rezultat izbornog procesa? ANKETA: Da li botovi mogu da utiču na rezultat izbornog procesa?
Bot – bot te obmanjuje, dezinformiše i krade ti vrijeme! Bot – bot te obmanjuje, dezinformiše i krade ti vrijeme!
Opozicija danas na protestima okuplja građane Opozicija danas na protestima okuplja građane
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    16h 42m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    14h 56m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    12h 46m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    16h 1m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    10h 44m
    0