АНКЕТА: Да ли можете препознати „бота“ међу коментарима?

21.08.2022. 16:07
8
ИЗВОР: katera.news

Често послије прочитаног текста на порталима и друштвеним мрежама читаоци добију жељу да погледају и коментаре на исти, како би могли закључити шта већина мисли о предметној теми.

Велики је број оних читалаца који након причитаног наслова одмах иду на коментаре. Коментари знају бити занимљиви, поготову када их постављају особе са добрим смислом за хумор, а тога у нашем народу још увијек има у изобиљу, па тако наиђемо на „јаке“ коментаре који нас знају насмијати до суза.

Међутим, међу коментаторима се врло често, а посебно уочи избора, појављују страначки активисти, обично незапослена омладина чији је задатак да сакривени иза лажних профила по инструкцији напишу коментар на одређену тему. Они су ту по налогу и очекују да ће након извршеног задатака добити обећани посао или позицију, а коју су требали зарадити најчешће машући заставама и транспарентима на страначким скуповима и одрађујући „ботовске“ задатке.

  • Бот – бот те обмањује, дезинформише и краде ти вријеме!
    10.10.2021. 13:34

    Израз „бот“ настао је скраћивањем ријечи „робот“, што у ширем смислу представља значење за некога ко нема свој лични став и слободу воље и мисли, него је „програмиран“ да пише као робот, односно ...

Друштво
Бот – бот те обмањује, дезинформише и краде ти вријеме!


Њих никакав аргумент нити контрастав не занима, па зато нема смисла са њима улазити у дискусију. Постоје и они „стварни“ профили који заступају исте „ботовске“ ставове са бесмисленим и провокативним коментарима, а такве коментаре опет постављају из истог интереса, због обећаних послова, позиција или привилегија.

Такође, често се може видјети и „антиботовски“ став, ког такође и углавном пласирају "ботови". Изјаве и коментари типа „сендвичаре“, „једи свој сендвич и ћути“ ,“за кога радиш“, „је ли ти то шеф рекао да напишеш“ итд. се користе усљед недостатка аргумената за дискусију, а углавном имају за циљ да обесхрабре оне читаоце који су реални и желе изнијети свој став.

Катера Вас пита:

Коментари 8
  • Generic placeholder image
    Marko 22.08.2022. 11:38
    Za Pera, bila je u stranci kada je stranka bila na vlasti, i bila je u stranci kada je stranka u mnogim okolnim sredinama na vlasti, treba li da pričamo u MIP-u i ko je tu sve zaposlen, pa nadalje... A sve i da nije, podržava tu stranacku opciju.
  • Generic placeholder image
    Pero 22.08.2022. 08:33
    Za Marka, Jelena Trivić nije nikada bila dio vlasti, zato ima ona pravo boriti se protiv zapošljavanja podobnih i kritikovati poteze vlasti.
  • Generic placeholder image
    Marko 21.08.2022. 20:49
    Za vijesti vezano za Trivićku, ne može se ni ostaviti komentar. Valjda im se ne svidja sta narod piše, bore se protiv zapošljavanja nepodobnih i preko stranke, a za vrijeme njih svi ti su primani nije ni gledana stručnost. Neka počiste svoje redove na početku svega.
  • Generic placeholder image
    Bot 21.08.2022. 20:02
    Pa prvo vi iz katere stavite svoje ime,adresu.Pa onda objavite clanak ...
  • Generic placeholder image
    po spisku 21.08.2022. 16:35
    da pravi se spisak zaposlenih pa se prave viber grupe u koje se ubacuju ti zaposleni i daje se instrukcija koji portali se prate i sta se forsira za koji clanak
  • Generic placeholder image
    sRanka 21.08.2022. 16:24
    Ne samo omladina ,to je zadatak i ostalim da bi zadrzali posao .
  • Generic placeholder image
    citalac 21.08.2022. 16:23
    u poslednje vreme imate dobre ankete
  • Generic placeholder image
    анонимо 21.08.2022. 16:21
    Те паре које дјеле омладини за дежурање на интернету свакако треба дати тој омладини али као плату за достојанствен посао. Овако нас срозавају све странке
Повезане вијести
АНКЕТА: Да ли ботови могу да утичу на резултат изборног процеса? АНКЕТА: Да ли ботови могу да утичу на резултат изборног процеса?
Бот – бот те обмањује, дезинформише и краде ти вријеме! Бот – бот те обмањује, дезинформише и краде ти вријеме!
Опозиција данас на протестима окупља грађане Опозиција данас на протестима окупља грађане
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 3m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 55m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    16h 46m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    11h 38m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 31m
    0