Ašonja: Priznanje ministarstva kao stimulans za dalji rad

04.12.2020. 16:51
0
IZVOR: SRNA

Momir Ašonja iz Istočnog Sarajeva, dobitnik nagrade Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske za najboljeg volontera, izjavio je Srni da ovo priznanje za njega predstavlja stimulans za dalji rad, te je pokazatelj da i osobe sa invaliditetom mogu da budu kreativni i ravnopravni sa ostalima.

- Možemo da damo naš puni doprinos u domenu volontiranja, kao i u drugim društvenim oblastima naše lokalne zajednice pa i šire. Zahvaljujem vlastima grada Istočno Sarajevo, opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilica, Pale, Trnovo i Rogatica koji su imali razumijevanja prema nama, te se nadamo da će tako biti i ubuduće - istakao je Ašonja, koji je predsjednik Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo.

Ašonja je zahvalio za priznanje u ime Gradske organizacije slijepih i slabovidih, Šahovskog kluba invalida "Hendikep" Istočno Novo Sarajevo, čiji je predsjednik, a koji djeluje pod okriljem ove organizacije, te Šahovskog gluba "Gorski" iz Rogatice, gdje obavlja funkciju sekretara, kao i svih volontera Republike Srpske.

On je precizirao da su ga saradnici predložili Ministartvu za ovu nagradu.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je, povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, nagradilo najboljeg organizatora volontiranja i četiri najbolja volonetar u Srpskoj, među kojima je Ašonja.

- Posebno bih zahvalio Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske koje je prepoznalo moj rad i adekvatno to nagradilo - istakao je Ašonja, koji zbog zdravstvenih razloga nije bio u prilici da danas prisustvuje svečanom uručenju nagrada u Banjaluci.

Ašonja je organizovao niz kulturnih i sportskih manifestacija, pa veliki trud i zalaganje nisu prošli nezapaženo.

U proteklim godinama je uspio da obezbijedi adekvatan prostor za rad Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo, te ga opremio, a kako kaže, postoje obećanja grada da će biti planirana sredstva za zaposlenje administrativnog radnika iz kategorije porodice poginulih boraca, u njihovu kancelariju, bez kojeg je nemoguće raditi.

- U ovoj godini, zbog pojave virusa korona, nismo imali mnogo aktivnosti. Uspjeli smo da učestvujemo samo na jednom međunarodnom šahovskom turniru u Nišu, dok smo prošle godine imali 28 šahovskih turnira, što u našem gradu, Republici Srpskoj, tako i u Srbiji -  dodao je Ašonja.

On je istakao da su aplicirali prema gradu Istočno Sarajevo sa projektom za kupovinu kopir-aparata, što je učinjeno i olakšaće rad u organizaciji.

Ašonja je rekao da uglavnom imaju podršku grada Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža prilikom organizacije određenih manifestacija, napominjući da su mu često ukazivali i da je nemoguće sve finansirati, s obzirom na veliki broj aktivnosti koje realizuju.

Prema riječima Ašonje, u Gradskoj organizaciji slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo ima 160 članova, od kojih je oko 20 aktivno u Šahovskom klubu invalida "Hendikep" koji već devet godina učestvuje u ligi Šahovskog saveza invalida Republike Srpske, te su između ostalog, i sedam puta bili prvaci u pojedničanoj konkurenciji.

Momir Ašonja je 2016. i 2018. godine u organizacije "Glasa Srpske" i Ministarstva porodice, omladine i sporta proglašen za najboljeg sportskog radnika i sportistu Republike Srpske u kategoriji invalida, a dobitnik je i više priznanja grada Istočno Sarajevo, opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, kao i republičkog Saveza slijepih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Momir Ašonja pobjednik šahovskog prvenstva slijepih Momir Ašonja pobjednik šahovskog prvenstva slijepih
Momir Ašonja iz Rogatice kandidat za deset najboljih sportista Srpske Momir Ašonja iz Rogatice kandidat za deset najboljih sportista Srpske
Sutra sjednica upravnog odbora Saveza slijepih Srpske u Istočnom Sarajevu Sutra sjednica upravnog odbora Saveza slijepih Srpske u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 47m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 52m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    23h 20m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 54m
    3
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    1h 59m
    0