Bolnica „Srbija“ sutra obilježava krsnu slavu Sveti Kozma i Damjan

13.11.2022. 13:30
0
IZVOR: srna.rs

Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevo sutra će proslaviti krsnu slavu Svete Vrače Kozmu i Damjana.

Obilježavanje krsne slave biće upriličeno u Bolnici u 12.00 časova, kada će biti slomljen ikrsni kolač u sklopu kolektiva i prisustvu šrijatelja ove zdravstvene ustanove.

Bolnica je protekle godine obilježila 100 godina postojanja, a prošle sedmice održana je manifestacija pod nazivom „Dani bolnice“.

Prvo lječilište za plućne bolesnike u Kasindolu otvoreno je 1921. godine prijemom prvih pacijenata. U narednim godinama preraslo je u sanatorijum i lječilišta za tuberkulozne bolesnike.

Od 1992. godine bolnica Kasindo postala je opšta, gdje su se liječili i brojni vojnici i civili ranjeni u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U julu 2017. godine položen je kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu, a u novi objekat, u martu 2019. godine, smješteni su prvi pacijenti.

Bolnica "Srbija" danas je moderna i funkcionalna zdravstvena ustanova, u kojoj je zaposleno oko 450 radnika, a medicinska zaštita dostupna je za oko 100.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pacijenti dobili infekciju nakon operacije u Bolnici „Srbija“ Pacijenti dobili infekciju nakon operacije u Bolnici „Srbija“
Prim. dr Pleša: Ključna uloga patologije u dijagnostikovanju, liječenju i prevenciji bolesti Prim. dr Pleša: Ključna uloga patologije u dijagnostikovanju, liječenju i prevenciji bolesti
Doktori Tamburić, Arambašić i Đurđević 31. marta u Bolnici „Srbija“ Doktori Tamburić, Arambašić i Đurđević 31. marta u Bolnici „Srbija“
Najčitanije
 • Počela isplata godišnjeg boračkog dodatka
  10h 53m
  3
 • Položen kamen temeljac za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo
  9h 48m
  5
 • Dan kad je Vojska SR Jugoslavije oborila "nevidljivog" (VIDEO)
  12h 21m
  0
 • Besmrtni heroj – Potpukovnik Života Đurić
  13h 21m
  0
 • Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta
  7h 6m
  4