Boračka organizacija Pale uputila Inicijativu za posthumno odlikovanje Miće Lizdeka

03.11.2021. 09:39
0
IZVOR: Katera

Opštinska Boračka organizacija Pale podnijela je Ministarstvu boračko-invalidske zaštite i predsjedniku Republike Srpske inicijativu za posthumno odlikovanje Milivoja Miće Lizdeka, borca VRS i pripadnika jedinice "Beli vukovi", koji je nedavno preminuo.

 • Slika
 • Slika

- Uvidom u Matičnu evidenciju odlikovanih lica u Službi predsjednika Republike Srpske, utvrđeno je da u navedenoj evidenciji postoje podaci o odlikovanju Milivoja Lizdeka, koji je odlikovan Ukazom predsjednika Republike Srpske, 17.11.1995. godine Medaljom majora Milana Tepića - navodi se u dopisu BO Pale.

U inicijativi BO Pale navodi se da se ista dostavlja navedenim subjektima na razmatranje i eventualno utvrđivanje prijedloga.

Milivoje Mićo Lizdek tragično je preminuo 5. septembra 2021. godine u okolini Podgraba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Boračka organizacija Pale izdvaja 30.000 KM za pomoć 100 ugroženih boračkih kategorija Boračka organizacija Pale izdvaja 30.000 KM za pomoć 100 ugroženih boračkih kategorija
U četvrtak konferencija za novinare Boračke organizacije Pale U četvrtak konferencija za novinare Boračke organizacije Pale
Težak život Nade i Srete Lopatića u Han Derventi kod Pala (FOTO) Težak život Nade i Srete Lopatića u Han Derventi kod Pala (FOTO)
Najčitanije
 • Povećana osnovica primanja za boračke kategorije u Srpskoj
  21h 57m
  0
 • Đorđe Močević najbrži u plivanju za Časni krst na Željeznici u Vojkovićima
  2h 51m
  0
 • Danas plivanje za Časni krst na rijeci Željeznici u Vojkovićima
  6h 21m
  0
 • Paljanin Petar Blagojević novi fudbaler Simm Baua
  16h 51m
  0
 • Zbog duga za RTV taksu zaplijenili mu traktorsku brnaču (FOTO)
  17h 31m
  3