Boračka organizacija opštine Pale sutra obilježava Dan Republike

08.01.2022. 15:12
0
IZVOR: Katera

Predstavnici Opštinske Boračke organizacije Pale i opštinsko rukovodstvo parastosom u crkvi i polaganjem vijenaca poginulim i umrlim borcima Vojske Republike Srpske u Palama obilježiće Dan Republike Srpske.

Iz Boračke organizacije Pale portalu Katera je rečeno da će pomen poginulim srpskim borcima VRS biti obavljen u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u 10.45 časova, a polaganje vijenaca na Centralni spomenik na Trgu Republike Srpske u 11.30 časova.

Nakon polaganja vijenaca, u 12.00 časova u Kulturnom centru "Pale" biće održan Okrugli sto posvećen Danu Republike i velikom jubileju, 30 godina postojanja Republike Srpske.

Na okruglom stolu će govoriti narodni poslanik u prvom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske Momir Tošić, univerzitetski profesori Radomir Lukić i Draga Mastilović.

U ime opštinske Boračke organizacije na okrugom stolu će učestvovati jedan od ratnih komandanata u Vojsci Republike Srpske Branislav Lopatić i nekadašnji direktor Novinske agencije Republike Srpske Branislav Ilić.

Dugogodišnji istaknuti novinar i publicista Zoran Žuža je moderator okruglog stola.

Drugog dana, 10. januara, takođe u Kulturnom centru "Pale" sa početkom u 19.00 časova biće održano poetsko veče pod nazivom "Srpskoj s ljubavlju", a publici će se predstaviti pjesnici Nedeljko Zelenović i Goran Vračar.

U muzičkom dijelu nastupiće Milica Čamur, Slađana Marinković, Jovana Obradović i Tanja Kenjić.

Ovim putem pozivaju se svi građani opštine Pale da u što većem broju prisustvuju ovim manifestacijama u mjestu koje ima istorijsku ulogu u nastanku i institucionalnom osnivanju Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    10h 16m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    9h 58m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    10h 52m
    3
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    7h 47m
    0
  • Tri žene zaražene HIV-om tokom kozmetičkog tretmana
    11h 29m
    1