Božović dočekao badnjak ispred zgrade Opštine Istočna Ilidža

05.01.2021. 21:16
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, kao domaćin, je zajedno sa predstavnicima opštinske i skupštinske vlasti, dočekao badnjak, čime su na tradicionalan način obilježeni svečani dani koji nam slijede - Badnji dan i Božić.

Na fejsbuk stranici Opštine Istočna Ilidža se navodi da u ovim prazničnim danima, koji prethode dočeku Božića, tradicija i običaji koje se ponavljaju iz godine u godinu su "nit koja spaja sa prošlošću, precima, ali su ujedno i putokaz za budućnost i nove naraštaje" .

- Jedan lijepi običaj, koji se odnosi na drvo badnjaka, ispoštovan je danas ispred Opštine Istočna Ilidža. Sa željom da ih svi stanovnici Istočne Ilidže provedu u zdravlju, miru i blagostanju pozdravljamo vas hrišćanskim pozdravom: Mir božiji - Hristos se rodi - dodaje se u fejsbuk objavi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 33m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    1h 57m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    22h 50m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    16h 41m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    1h 51m
    0