Božović: Nelogična raspodjela prihoda od igara na sreću opštinama u Istočnom Sarajevu

03.11.2021. 10:26
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović, uputio je dopis  Republičkoj upravi za igre na sreću i Poreskoj upravi Republike Srpske, zbog, kako je naveo, nelogičnosti prilikom raspodjele prihoda od igara na sreću opštinama u Istočnom Sarajevu.

Božović u dopisu navodi da su se u javnosti pojavile informacije o nelogičnostima vezanim za raspodjelu poreskih prihoda od igara na sreću na području grada Istočno Sarajevo, odnosno velike razlike u raspodijeli prihoda između opština u sastavu Grada, te je zatražio informaciju na osnovu kojeg člana Zakona i kojim aktom se vrši raspodjela poreskih prihoda od igara na sreću jedinicama lokalne samouprave.

-Opština Istočna Ilidža za budžetsku 2021. godinu od ove vrste poreskih prihoda ima planiran iznos od 20000 KM, približno jednak kao i druge opštine u sastavu Grada, osim susjedne opštine Istočno Novo Sarajevo koja ima planiran prihod u iznosu od 3,5 miliona KM – navodi Božović.

On ističe da se radi o opštini sa manjim brojem stanovnika i približno istim brojem poslovnica sa igrama na sreću u odnosu na opštinu Istočna Ilidža.

-Ukoliko je došlo do propusta ili zloupotrebe Zakona koji definiše raspodjelu sredstava, tražimo da se izvrši inspekcijski nadzor od momenta stupanja Zakona na snagu do danas te da se izvrši retroaktivno korekcija raspodjele sredstava – naveo je Božović.

-Ukoliko tumačite da postojeći član Zakona koji definiše ovu oblast predviđa da se dio sredstava od igara na sreću opštinama uplaćuje prema sjedištu centrale pravnog lica koji se bavi igrama na sreću smatramo da je takav način raspodjele prihoda diskriminišući, te ćemo pokrenuti pitanje ustavnosti člana Zakona koji definiše raspodjelu prihoda – istakao je Božović u dopisu upućenom Republičkoj upravi za igre na sreću i Poreskoj upravi Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital! Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 59m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 1m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 54m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 2m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 59m
    0