Božović razgovarao o načinu grijanja na području Istočne Ilidže

27.04.2022. 15:55
0
IZVOR: katera.news

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža, predstavnici javnih preduzeća koja se bave isporukom toplotne energije i investitori koji grade na Istočnoj Ilidži, danas su prisustvovali sastanku na kojem su govorili o načinu i uslovima isporuke toplotne energije na području ove opštine.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da je današnji sastanak tek prvi o ovoj temi, a sve u cilju pronalaženja što boljeg rješenja za isporuku kvalitetnog i jeftinijeg grijanja. 

- Sa dekanima Elektrotehničkog fakulteta Božidarem Popovićem i Mašinskog fakulteta Milijom Kraišnikom planiramo organizovati stručne rasprave, kao i stipendirati studente koji će stručne radove pisati na ovu temu i učestvovati u unapređenju tehničkih uslova same isporuke toplotne energije – rekao je Božović.

Prema njegovim riječima, zaključci sa današnjeg sastanka važni su i od koristi kako bi svi tehnički uslovi isporuke bili uvaženi, na adekvatan način primijenjeni kako bi svi građani Istočne Ilidže bili zadovoljni.

- Isporuka grijanja bi bila u vremenskom periodu od 6.00 do 22.00 časa, minimalna zagarantovana temperatura koja se mora isporučivati bila bi 20 stepeni. Kao lokalna zajednica trudićemo se da istrajemo na ovakvom sistemu grijanja – istakao je Božović.

On je najavio da će sljedeći sastanak biti sredinom maja, te da će na njemu prisustvovati projektanti koji će razgovarati o režimu grijanja, kvalitetu opreme i unapređenju grijanja u ovoj opštini.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović objasnio je da bi se postavljanjem solarnih elektrana na površine zgrada koje projektuju,  investitori oslobodili dijela rente uređenja gradskog građavinskog zemljišta.

- Razmatrali smo i korištenje dijela termalnih izvora energije kako bi se iskoristili obnovljivi izvori energije za zagrijavanje kako bi građani dobili jeftiniji i efikasniji način grijanja životnog prostora – rekao je Popović.

Direktor Toplane Istočna Ilidža Dragan Janković istakao je da su korisnici prioritet.

- Građanima je važno obezbijediti kvalitetno grijanje i povoljne cijene, stoga je neophodno razgovarati sa predstavnicima javnih preduzeća koja se bave isporukom toplotne energije i investitorima, uvažiti njihovo mišljenje i stavove jer je važno naći pravo rješenje za sve – rekao je Janković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    19h 20m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 53m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    17h 19m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    19h 32m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 1m
    3