Божовић разговарао о начину гријања на подручју Источне Илиџе

27.04.2022. 15:55
0
ИЗВОР: katera.news

Руководство општине Источна Илиџа, представници јавних предузећа која се баве испоруком топлотне енергије и инвеститори који граде на Источној Илиџи, данас су присуствовали састанку на којем су говорили о начину и условима испоруке топлотне енергије на подручју ове општине.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да је данашњи састанак тек први о овој теми, а све у циљу проналажења што бољег рјешења за испоруку квалитетног и јефтинијег гријања. 

- Са деканима Електротехничког факултета Божидарем Поповићем и Машинског факултета Милијом Краишником планирамо организовати стручне расправе, као и стипендирати студенте који ће стручне радове писати на ову тему и учествовати у унапређењу техничких услова саме испоруке топлотне енергије – рекао је Божовић.

Према његовим ријечима, закључци са данашњег састанка важни су и од користи како би сви технички услови испоруке били уважени, на адекватан начин примијењени како би сви грађани Источне Илиџе били задовољни.

- Испорука гријања би била у временском периоду од 6.00 до 22.00 часа, минимална загарантована температура која се мора испоручивати била би 20 степени. Као локална заједница трудићемо се да истрајемо на оваквом систему гријања – истакао је Божовић.

Он је најавио да ће сљедећи састанак бити средином маја, те да ће на њему присуствовати пројектанти који ће разговарати о режиму гријања, квалитету опреме и унапређењу гријања у овој општини.

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић објаснио је да би се постављањем соларних електрана на површине зграда које пројектују,  инвеститори ослободили дијела ренте уређења градског грађавинског земљишта.

- Разматрали смо и кориштење дијела термалних извора енергије како би се искористили обновљиви извори енергије за загријавање како би грађани добили јефтинији и ефикаснији начин гријања животног простора – рекао је Поповић.

Директор Топлане Источна Илиџа Драган Јанковић истакао је да су корисници приоритет.

- Грађанима је важно обезбиједити квалитетно гријање и повољне цијене, стога је неопходно разговарати са представницима јавних предузећа која се баве испоруком топлотне енергије и инвеститорима, уважити њихово мишљење и ставове јер је важно наћи право рјешење за све – рекао је Јанковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 6m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 15m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 50m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 3m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 17m
    0