Bračni par porijeklom iz BiH žrtve velikih klizišta u Kanadi

22.11.2021. 21:49
1
IZVOR: nezavisne.com

Bračni par porijeklom iz Bosne i Hercegovine Mirsad i Anita Hadžić stradali su nakon što ih je zatrpalo klizište na povratku u Vankuver iz Okanaganu u Britanskoj Kolumbiji gdje su bili na kraćem odmoru.

Hadžići su identifikovani kao posljednje žrtve fatalnog odrona koji je zahvatio auto-put Dafi Lejk Road, južno od Liloeta, grada oko 250 kilometara sjeveroistočno od Vankuvera.

Spasioci su izvukli četiri tijela, dok se peti muškarac vodi kao nestao, navodi SVS.

Par je porijeklom iz BiH tačnije iz Kozluka u blizini Zvornika. Iza njih je ostala dvogodišnja kćerka o kojoj se trenutno brine porodica, prenose federalni mediji.

Klizište na auto-putu Dafi jedno je od desetina odrona koji su uništili glavne puteve u jugozapadnoj Britanskoj Kolumbiji tokom jake kiše prošlog vikenda.

Pokrenute su dvije kampanje prikupljanja sredstava kojima se odaje počast bračnom paru, a novac će služiti kao pomoć za brigu o djetetu.

- Anita i Mirsad su bili najdivniji roditelji. Bili su ljubazni, vrijedni i voljeni od mnogih - navode ljudi koji su ih poznavali.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 23.11.2021. 10:46
    Tuga i žalost, odeš za boljim životom u tudjinu i ......
Povezane vijesti
Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara
Poplave epskih razmjera: Čitavi kvartovi završili u moru, broj mrtvih premašio 5.000 Poplave epskih razmjera: Čitavi kvartovi završili u moru, broj mrtvih premašio 5.000
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    16h 43m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    5h 56m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    5h 27m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    5h 50m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    20h 47m
    0