Brdska auto-trka u Vlasenici na čekanju

13.07.2020. 11:11
0
IZVOR: Srna

Brdska auto-trka "Vlasenica 2020", koja je trebalo da bude održana 18. i 19. jula, odgođena je do daljeg zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom korona, izjavio je Srni sekretar Auto-moto društva Vlasenica i jedan od organizatora trke Miloš Lakić.

-S obzirom na to da je situacija sa virusom korona pogoršana, bili smo prinuđeni da trku odgodimo dok se ne steknu uslovi za njeno održavanje- kaže Lakić.

On je dodao da je sada nemoguće održati trku jer u organizaciji učestvuje veliki broj ljudi iz različitih dijelova BiH, ali i regiona, a i zbog atraktivnosti trke veliki je broj i posmatrača.

-To je jedna od najatraktivnijih staza na kojima se voze brdske trke u regionu. Duga je 5,7 kilometara i vozi se na vijugavom dijelu magistralnog puta M-19. Start je na 680 metara, a cilj na 1.004 metra nadmorske visine. Teško bi bilo organizovati ovu manifestaciju, a ispoštovati sve propisane mjere zaštite od kovida-19- rekao je Lakić.

Prema kalendaru takmičenja Sportskog Auto-moto saveza Republike Srpske i BiHAMK-a ove godine za šampionat BiH planirane su samo tri brdske auto-trke: u Vlasenici, Loparama i Banjaluci. Do sada nije održana nijedna.

Trka u Vlasenici boduje se za šampionat BiH i otvoreno prvenstvo Republike Srpske. Organizatori prethodnih godina bili su republički Auto-moto savez, Sportski Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo Vlasenica. Pokrovitelj trke je opština Vlasenica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Normalizovan saobraćaj na putu Vlasenica-Kladanj Normalizovan saobraćaj na putu Vlasenica-Kladanj
Udes na putu Vlasenica-Kladanj, obustavljen saobraćaj Udes na putu Vlasenica-Kladanj, obustavljen saobraćaj
Djeca iz Leposavića osjetila toplinu doma porodice Đurić iz Vlasenice Djeca iz Leposavića osjetila toplinu doma porodice Đurić iz Vlasenice
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    18h 37m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    15h 9m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    7h 40m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    9h 30m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    20h 7m
    1