Crveni krst „Pale“: Prikupljanje proizvoda za socijalno ugrožena starija lica

20.12.2020. 16:49
0
IZVOR: Paljanske novosti

U okviru republičke akcije Crvenog krsta obilježavanja Nedjelje solidarnosti, Opštinska organizacija Crvenog krsta „Pale“ postavila je štandove u tržnim centrima „Tom“ i „Best“ za prikupljanje prehrambenih proizvoda za socijalno – ugrožena starija lica opštine Pale.

Sekretar Opštinske organizacije Jelena Petrović izjavila je za „Paljanske novosti“ da će štandovi biti postavljeni do 21. decembra, te dodala da je, pored 70 porodica – redovnih korisnika kućne njege, ove godine povećana potreba za prikupljanjem pomoći zbog pandemije virusa korona.

- Zbog posljedica pandemije virusa korona, imamo sve više porodica kojima je neophodna pomoć u vidu prehrane i iskreno se plašim da nećemo moći svima pomoći. Zbog toga pozivam sve sugrađane da se maksimalno odazovu akciji, posjete naše štandove, a pomoć mogu donijeti i u prostorije Opštinske organizacije CK `Pale`. Pored redovnih korisnika, koje posjećujemo svake godine za vrijeme praznika, ove godine moramo obuhvatiti i one osobe koje su se javljale u Crveni krsta za vrijeme pandemije, tako da nam je svaka pomoć dobrodošla -istakla je Petrovićeva.

Pored paketa za prehrambene namirnice, biće postavljeni i paketi Slatke kuće „Swisslion“, koja se priključila akciji sa ciljem prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće, a koji će biti uručeni djeci koja do sada nisu bila obuhvaćena humanitarnim akcijama.

- Slatkiše ćemo prikupljati za bolesnu i djecu iz socijalno ugroženih porodica, koja nisu bila zastupljena u dosadašnjim akcijama. Potrebno je oko 20 do 30 paketića, u zavisnosti od količine prikupljene pomoći, ali akcenat svakako stavljamo na prikupljanje hrane - rekla je sekretar CK „Pale“ za „Paljanske novosti“.

Iz Crvenog krsta Republike Srpske saopšteno je da je juče počelo obilježavanje Nedjelje solidarnosti, sa akcentom na ugrožene kategorije stanovništva starije životne dobi u Republici Srpskoj, te da će trajati do 21. decembra.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    7h 16m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    6h 58m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    21h 33m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    7h 52m
    1
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    4h 47m
    0