Da li je izbor sportiste godine opštine Pale u sjenci stranačkih interesa?

07.02.2020. 10:39
4
IZVOR: Katera

Na adresu našeg portala stiglo je pismo trenera smučarskog kluba “Sarajevo-Istočno Sarajevo, Pale”, Katarine Bogdanović, u kojem izražava razočarenje izborom sportiste opštine Pale za 2019. godinu.

Katarinino pismo prenosimo u cjelosti:

"Vlast opštine Pale još jednom je briljirala u svom politikanstvu. Pitam se ima li kraja vašem stranačkom nepotizmu na svim mogućim poljima? Neke stvari i mogu da razumijem, ali neću i ne mogu da i u sport miješate politiku i vaše sitne stranačke interese!?

Naime, svima je poznato da opština Pale ima toliko olimpijaca i velikih i vrhunskih sportista, a vama pobjednik Izbora sportiste 2019. godine dolazi iz 200 kilometara dalekog grada? Pored toliko ostvarenih A olimpijskih normi u prošloj sezoni nismo mogli među tim našim ljudima da izaberemo najboljeg!? Samo u Palama su sportisti bolje rangirani u izboru najboljeg sportiste Republike Srpske nego u svojoj opštini. U Republici Srpskoj su u prvih pet, ali u Palama ne mogu biti prvi?! Kakav je to izbor sportiste kad se ne spomenu rezultati poput A olimpijske norme, a pobjednik vam obećava da će biti norme u budućnosti? To je ogromna sramota jedne opštine! Treba da se stidite se svi zajedno, počev od komisije, žirija i svih vas koji ste se umiješali u ovaj izbor!

Želim da čestitam Marku Šljiviću! Šteta što te opštinska vlast ne priznaje onoliko koliko to radi republička komisija za izbor sportiste godine. Čestitam i Strahinji Eriću, za nas si šampion i najbolji, a to prije svega govore tvoji rezultati! Nema veze što se tamo neki ne razumiju u sport pa biraju zastupajući stranačke kadrove i interese.

Kada malo bolje pogledam sav ovaj cirkus, tako nam je kako smo birali. Nadam se da ćemo u oktobru biti pametniji. A vama neka je na čast i domaćinluk po ko zna koja greška u nizu.

Sportski pozdrav!"

Autor: Katarina Bogdanović, trener smučarskog kluba “Sarajevo-Istočno Sarajevo, Pale”

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Re 09.02.2020. 21:32
    Nije ti nista kako je u Rogatici
  • Generic placeholder image
    Xxx 08.02.2020. 09:16
    Jadni smo mi s ovakvom vlasti. I u Palama i u državi.
  • Generic placeholder image
    Luna 07.02.2020. 20:41
    Ma bravo Katarina...
  • Generic placeholder image
    SPORTISTA 07.02.2020. 13:38
    SVAKA ČAST KATARINA, UZ DUŽNO POŠTOVANJE GOSPOĐIĆE, TITILA NAJBOLJEG SPORTISTE OPŠTINE PALE TREBA DA BUDE DODJELJENA SPORTISTI SA PALA A NE IZ VIŠEGRADA...
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    7h 38m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 34m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    22h 18m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    23h 30m
    0
  • Posljednji kondorov let
    20h 3m
    0