Danas akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Vojkovićima

03.08.2023. 08:22
0
IZVOR: katera.news

Povodom obilježavanja 4. avgusta - dana odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije organizuje jednu posebnu, memorijalnu akciju u čast poginulih boraca sa ovog područja.

Akcija će biti održana danas od 8.00 do 14.00 časova u prostorijama sportske dvorane Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima.

Gospava Pejić, predsjednik regionalnog Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi, rekla je da svakom doniranom kapljicom nastaju heroji koji nekome poklone život.

- Darivanje krvi spašavamo život i na simboličan način želimo da obilježimo 31 godinu od odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i prisjetimo se svim heroja koji su život položili za srpsku zemlju – rekla je Pejićeva za Kateru.

Pejićeva je istakla da su u ljetnim mjesecima prijeko potrebne doze i rezerve krvi budući da su tada godišnji odmori i da su zalihe ove dragocjene tečnosti smanjene.

Predsjednik Predsjedništva Opštinske boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Saša Škobo za naš portal je rekao da je cilj akcije da se prikupi 217 doza u znak sjećanja na 217 poginulih boraca.

Nakon akcije će za sve davaoce krvi biti organizovan ručak u parohijskom domu u Vojkovićima.

Akciju dobrovoljnog darivanja krvi realizuje Zavod za transfuzijsku medicinu Srpske - Služba za transfuziologiju u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, u saradnji sa opštinom Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO) U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka
Najčitanije
 • Slana bajadera
  16h 25m
  0
 • Zločin u Varvarinu
  16h 0m
  1
 • Oko 15 pacijenata oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije na terapiji
  9h 2m
  1
 • Muftija Jusufspahić se rasplakao u programu uživo: Srbija i srpski narod nisu genocidni
  7h 55m
  6
 • Bojan Gunjak i Dragoslav Pantić kreću na humanitarni pohod za Magdalenu i Helenu
  9h 16m
  0