Данас акција добровољног даривања крви у Војковићима

03.08.2023. 08:22
0
ИЗВОР: katera.news

Поводом обиљежавања 4. августа - дана одбране Војковића, Грлице и Крупца, Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије организује једну посебну, меморијалну акцију у част погинулих бораца са овог подручја.

Акција ће бити одржана данас од 8.00 до 14.00 часова у просторијама спортске дворане Основне школе „Алекса Шантић“ у Војковићима.

Госпава Пејић, предсједник регионалног Удружења добровољних давалаца крви, рекла је да сваком донираном капљицом настају хероји који некоме поклоне живот.

- Даривање крви спашавамо живот и на симболичан начин желимо да обиљежимо 31 годину од одбране Војковића, Грлице и Крупца у Одбрамбено-отаџбинском рату и присјетимо се свим хероја који су живот положили за српску земљу – рекла је Пејићева за Катеру.

Пејићева је истакла да су у љетним мјесецима пријеко потребне дозе и резерве крви будући да су тада годишњи одмори и да су залихе ове драгоцјене течности смањене.

Предсједник Предсједништва Општинске борачке организације „Илиџански борац“ Саша Шкобо за наш портал је рекао да је циљ акције да се прикупи 217 доза у знак сјећања на 217 погинулих бораца.

Након акције ће за све даваоце крви бити организован ручак у парохијском дому у Војковићима.

Акцију добровољног даривања крви реализује Завод за трансфузијску медицину Српске - Служба за трансфузиологију у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, у сарадњи са општином Источна Илиџа.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима
У дводневној акцији крв ће дати 56 припадника ПУ Источно Сарајево (ФОТО) У дводневној акцији крв ће дати 56 припадника ПУ Источно Сарајево (ФОТО)
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
  19h 16m
  12
 • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
  22h 20m
  0
 • Петогодишњак се угушио чепом од сока
  14h 0m
  0
 • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
  13h 13m
  0
 • Априлска пензија 30. априла
  15h 21m
  1