Danas pretežno sunčano i toplije

15.08.2022. 08:26
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Stambolčić oba dana, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 7.00 do 19.00 časova potrošačima u naseljima Ćemanovići, Careve Vode, Podvitez, Gorovići, Hotočina, dio naselja Stambolčić, kao i Kasarna – Jahorinski Potok, Tudel Stambolčić i Mtel predajnik Gorovići.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 28 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 46 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju:

Sokolac,

Zbog zapaljenja putničkog automobila na području Ravne Romanije intervenisala su dva  vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom u periodu od 14.45 do 15.50 časova.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija redovno uz povoljne uslove za vožnju, osim na dionicama gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina i Deleuša pojačan je intezitet saobraćaja na izlasku iz BiH, dok su na ostalim prelazima zadržavanja do 30 minuta.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za automobile brzina ograničena na 20 kilimetara na čas.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano i toplije vrijeme nego prethodnih dana uz kratkotrajne pljuskove i maksimalnu temperaturu od 27 do 33 stepena Celzijusova.

Jutro je svježe i pretežno vedro uz umjerenu oblačnost, ponegdje oko rijeka ima prolazne magle. U višim predjelima je hladno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće pretežno sunčano i toplije uz dnevni razvoj oblaka. Kratkotrajni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku. Duvaće slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac devet, Čemerno i Bugojno 10, Sarajevo 11, Zenica i Livno 12, Bilećai i Mrkonjić Grad 14, Tuzla 15, Doboj 16, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Trebinje i Bihać 17, te Mostar 18 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    12h 21m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    13h 36m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    19h 27m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    17h 54m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    19h 46m
    0