Darko Vojvodić ostaje u Famosu, Dušan Remić novi trener golmana

25.06.2024. 12:29
1
IZVOR: sportdc.net

FK Famos iz Vojkovića održao je danas konferenciju za novinare, a tom prilikom i zvanično je potvrđeno da će Darko Vojvodić i naredne sezone biti trener Motorista.

Kako je rekao član Upravnog odbora FK Famos Marinko Božović, u prošloj sezoni je ostvaren rezultat koji je bio manji od onoga što se ciljalo, ali je istovremeno klub zadovoljan urađenim u kompletnoj sezoni.

- FK Famos je produžio saradnju sa Darkom Vojvodićem i Darko će još godinu dana biti aktivan i voditi FK Famos kao šef stručnog štaba i ostvariti, siguran sam, bolji rezultat nego je to bilo u sezonu 2023/24 kada smo najavili da će Famos na kraju sezone završiti među pet, a završili smo šesti. Nismo dakle zadovoljni rezultatom s te strane, ali jesmo sezonom u kompletu. Napravili smo jedan istorijski rezultat za Famos u Prvoj ligi. Potpuno smo uvjereni da iz ekipe koja nam je bila na raspolaganju, zahvaljujući igračima, šefu i rukovodstvu, sponzorima i Upravnom odboru, navijačima, ostvarili smo istorijski rezultat i cilj nam je da u predstojećoj sezoni završimo bolje plasirani nego smo bili u prethodnoj sezoni. Jako nam je drago što Darko nastavlja sezonu sa FK Famos i ono što ćemo vidjeti na terenu u Vojkovićima će sigurno biti nešto što će biti na zadovoljstvo svih navijača i ljubitelja FK Famos - rekao je Marinko Božović u uvodnom izlaganju.

Najavio je Marinko Božović i pojačanje u stručnom štabu, povratnika među Motoriste Dušana Remića koji će biti zadužen za rad sa golmanima.

- Od ove sezone u Famosu kao povratnik, ovaj put kao trener golmana je Dušan Remić. FK Famos ulazi u novu eru rada sa golmanima, ne samo prvog tima, nego i omladinskog tima. Saradnja sa Dušanom se neće odnositi samo na saradnju sa golmanima u prvom timu, nego u omladinskom pogonu, a FK Famos će predstaviti uskoro nove stvari što se tiču omladinskog pogona – rekao je.

Slika

Foto: Predrag Krstović/ Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Najavio je Božović i konkretne akcije u igračkom kadru.

- Naredne sedmice počinjemo sa potpisivanjem ugovora sa igračima koji su odluka šefa stručnog štaba da ostanu u klubu i naravno sa pojačanjima. Koristim priliku da još jednom izrazim svoje zadovoljstvo kao član UO FK Famos mogu da sarađujem sa ova dva imena, sigurno proslavljena, na terenima širom Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije i dijelova bivše Jugoslavije. Ono što zajedno sa njima planiramo da radimo će sigurno ostaviti trag i biti početak jedne nove ere.

Dodao je Božović i da je ovo idealna sredina za razvoj mladog fudbalera.

- Nešto što je prvashodni cilj Famosa je da bude sredina koja pruža podršku i šansu mladim igračima, igračima koji traže afirmaciju, da napreduju u fudbalskom smislu, a sa trenerima i stručnim štabom kojeg mi imamo sigurno smo privlačni fudbalerima iz BiH koji žele da se usavršavaju, da budu u kvalitetnoj sportskoj sredini, koja će im dati priliku da idu dalje i fudbalski napreduju, a da budu u prostoru koji je prijateljski nastrojen, koji cijeni i poštuje one koji ulažu svoj novac u fudbal i sve sportove i kao član UO Famos koristim priliku da se zahvalim svim sponzorima, prijateljima kluba, navijačima i pozovem da još srčanije prate u narednoj sezoni, jer ono što će se dešavati dalje će sigurno biti vrijedno pažnje i uz njih FK FAmos sigurno ima svijetlu perspektivu.

Slika

Foto: Predrag Krstović/Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Trener Famosa, Darko Vojvodić, kaže da nije bilo upitno hoće li produžiti saradnju, jer je Famos bio uz njega u najtežim momentima života kada mu je otac preminuo.

- S moje strane prema FK Famos je veliko poštovanje. Napomenuću vas da je gospodin Božović i FK Famos meni u najtežim momentima, a poznato je da sam izgubio oca, stao uz mene i bio vrhunska podrška. Ne samo uprava, nego i igrači. I to se ne zaboravlja. Razgovori su trajali 2-3 minuta oko nastavka saradnje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim igračima na odlično obavljenom poslom. Prošle godine u ovo doba je bila gora situacija, sada je kud i kamo bolja. Dobri rezultati iz prošle godine nas obavezuju da i ove godine takvi budu. Ja se nadam da ćemo spremni dočekati početak prvenstva i da će sve biti kako treba. Moram se zahvaliti upravi kluba koja je sve ispoštovala, bila u korak sa nama i korak ispred nas. Funkcionisali smo kao velika porodica, iskreni jedni prema drugima i puni povjerenja. Ono čime sam zadovoljan je da smo mi pružili ruku i komšijama kada smo bili u situaciji da tako možemo i da smo pokazali kako se treba ponašati prema klubovima iz regije. Nadam se da će to biti dobra škola i dobra pouka za druge, da će se tako ponašati prema nama, kao što smo mi prema njima i kada nama bude trebala podrška. Hvala svim ljudima koji su oko mene, na svemu što su pružili proteklih godinu dana. Ja sam neko ko voli raditi, hoće raditi i tako će i biti. Mi ćemo napraviti respektabilnu ekipu. I prošle godine da smo imali uslove bili bismo prvi ili drugi. Ovako smo tu gdje jesmo trebali da budemo. Ljudi koji vode klub zaslužuju da se Famos oproba u višem rangu - rekao je Darko Vojvodić.

Slika

Foto: Predrag Krstović/ Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Vojvodić je govorio i o igračkom kadru.

- Igrački kadar će pretrpiti promjene, za veći broj igrača postoji interesovanje i to je znak da smo napravili dobar posao. Neki će morati otići, neki će otići, neke ćemo dovesti. Ja imam specifičan izbor dovođenaj igrača, trebaju se uklopiti u moju viziju, da su požrtvovani, borbeni, da ostavljaju srce na tereu. Imate primjer Abrega, koji kao da se rodio u Vojkovićima. Eto ga na probi u Posušju. Mi bi bili najsretniji kada bi on ostao, ali teško. I ostali, Pirt, Stjepanović, Lazić i ostali. To je jedini postulat za dobar rezultat – rekao je.

Prozivka FK Famos zakazana je za 5. jul, a do tada će biti mnogo jasnije stvari oko igračkog kadra.

Dušan Remić se poslije šest godina vraća u Famos, ovaj put kao trener golmana i pridružiće se stručnom štabu Motorista gdje su Darko Vojvodić i Zoran Kokot kao pomoćni teren.

Remić ističe da mu je velika čast što će ponovo biti u Famosu, posebno u jednom ovako uređenom klubu kao što je Famos.

- Šta reći o Famosu, a što već ne znate, a pogotovo u posljednje tri godine šta se uradilo i koliko je napredovao u sportskom segmentu. Kroz neki razgovor sa Darkom prije mjesec dana vidio sam da jako cijeni i poštuje moj rad i kroz neku priču osjetio sam da bi volio da budem dio njegovog stručnog štaba. Ovakvo trenersko ime, ali i igračko, se ne odbija. Trebalo mi je malo da razmislim jer sam imao još neke ponude da nastavim gdje sam stao prije odlaska u Saudijsku Arabiju. Namjenski sam prethodnih godinu dana ostao ovdje u Sarajevu jer sam tek prije desetak dana završio UEFA goalkeeper A licencu, radio u svojoj privatnoj školi golmana i prije mjesec dana kada smo šef i ja pričali kockice su se posložile. Famos je moj klub, uvijek će biti, ja ću uvijek biti dostupan za Famos, dogovorili smo se u 2-3 minuta i onda smo ugodno ćaskali o mojoj viziji razvoja golmana u FK Famos i prvog tima i omladinskog pogona. Morate se posvetiti, raditi, zasukati rukave, ovo je rudarski posao ako mislimo ostaviti nešto iza sebe. Čast mi je biti ponovo u Famosu, gdje sam proveo igračke dane i sada nastavljamo kao trener golmana - rekao je Dušan Remić, pa o ambicijama u Famosu, kaže:

- Pratim sva dešavanja u Famosu i generalno svih klubova ovdje. Moramo šef i ja da vidimo prvo čime raspolažemo. Očekujemo da će biti bolji rezultat, jer uz ovakvog šefa ne možete ništa manje očekivati, bio ja trener golmana ili neko drugi. Sigurno vrh tabele, uz dobre odbrane golmana sa vizijom nastavlja prodavanja golmana u budućem periodu, kao što je bilo sa Igorom Rončevićem i ne vidim zašto se to ne bi nastavilo sa ostalim golmanima – rekao je.

Slika

Foto: Predrag Krstović/ Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Dušan Remić je dio istorijske generacije Centra za edukaciju N/FS Bosne i Hercegovine koja je prva dobila UEFA A Goalkeeper licencu, najviše zvanje za trenera golmana koje se može imati i jedan je od petnaest trenera golmana u državi koji to posjeduje.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Frizeri 26.06.2024. 21:22
    Marinko kadsi obećao podsticaj svima daješ osim nama šta je reći predizborna laž
Povezane vijesti
Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova
Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović posjetio novootvoreni vrtić „Kockalone“ Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović posjetio novootvoreni vrtić „Kockalone“
Božović: Zabrana izlaska na izbore SDS-u još jedan korak koji vodi ka ukidanju Republike Srpske Božović: Zabrana izlaska na izbore SDS-u još jedan korak koji vodi ka ukidanju Republike Sr...
Najčitanije
  • Vozač kamiona u 15 minuta učestvovao u tri saobraćajne nezgode
    10h 12m
    1
  • Profesor doktor Kosta Todorović: Pionir srpske epidemiologije
    5h 15m
    1
  • Gibanica od lomljenih kora
    3h 5m
    0
  • Igor Kušić završio školovanje na Visokim studijima bezbjednosti i odbrane Republike Srbije
    6h 57m
    0
  • U ponedjeljak u Palama komemoracija povodom smrti Uroša Pene
    13h 11m
    0