Davor Bujak juniorski šampion Evrope u džiu džici

28.09.2021. 21:42
0
IZVOR: Katera

Proteklog vikenda u njemačkom gradu Maintal održano je Evropsko prvenstvo za kadete i juniore u džiu džici na kojem su boje Republike Srpske branila tri takmičara, ujedno članovi Džiu džicu kluba "Slavija" iz Istočnog Sarajeva.

Republika Srpska i Istočno Sarajevo dobili su novog juniorskog prvaka Evrope! U kategoriji do 85 kilograma dominantan je bio Davor Bujak pobijedivši u četiri meča!

U prvom kolu uspješno je savladan klupski i reprezentativni kolega Danijel Damjanović, u drugom kolu pobijeđen je predstavnik Srbije Dejan Golijan, u trećem kolu pao je Austrijanac Aleksander Rokas, te u posljednjoj borbi Crnogorac Mladen Bojanović.

Slika

Takmičari "Slavije" sa trenerom i selektorom/Foto: DžDžK "Slavija"

Ovo je za Davora treća evropska medalja u protekel tri godine, jer je na Evropskom prvenstvu u Bolonji 2018. godine bio bronzani, 2019. u Grčkoj je bio viceprvak Evrope da bi se u 2021. popeo na krov Evrope.

Uspješan dan upotpunio je i Lazar Matić, koji je nastupao u kategoriji juniora do 94 kilograma.

Uz dvije pobjede protiv Slovenca i Holanđanina, te poraz od finaliste Radulovića iz Crne Gore, Matić je osvojio bronzanu medalju.

Podsjećanja radi, Matić je aktuelni evropski kadetski prvak i najmlađi junior u svojoj kategoriji.

U kategoriji do 85 kilograma nastupao je i Danijel Damjanović, koji je ovo prvenstvo završio na 4. mjestu izgubivši meč za bronzanu medalju od crnogorskog takmičara.

Slika

Foto:  DžDžK "Slavija"

Ostvareni rezultat od dvije pobjede i dva poraza zadovoljavajući je rezultat za takmičara koji je prvi put nastupao na ovako visokom nivou, rekli su iz Džiu džicu kluba "Slavija".

Reprezentaciju Republike Srpske na ovom takmičenju predvodio je Danijel Blažić, glavni trener Džiu džicu kluba "Slavija" iz Istočnog Sarajeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danijel Blažić korak bliže svjetskoj licenci Danijel Blažić korak bliže svjetskoj licenci
Danijel Blažić i Lazar Matić selektovani za suđenje na Evropskom prvenstvu za mlade u Bukureštu Danijel Blažić i Lazar Matić selektovani za suđenje na Evropskom prvenstvu za mlade u Bukur...
Još jedno veliko priznanje Danijelu Blažiću Još jedno veliko priznanje Danijelu Blažiću
Najčitanije
  • Crkva Uspenja Presvete Bogorodice na Palama (FOTO)
    14h 1m
    0
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    9h 38m
    8
  • Potvrđena optužnica zbog fizičkog napada i povređivanja majke
    5h 40m
    1
  • Milena Dravić - voljena filmska i pozorišna diva
    14h 1m
    0
  • Od danas besplatni preventivni pregledi dojki u Bolnici "Srbija"
    9h 21m
    0