Derikonja: Ne smijemo zaboraviti poginule borce

14.02.2024. 14:38
0
IZVOR: srna.rs

Ne smijemo zaboraviti ulogu i djela onih koji su u ratnim godinama stali ispred svih nas i žrtvovali svoje živote za narod, Republiku Srpsku i njenu odbranu, rekao je danas predsjednik Opštinske boračke organizacije Istočni Stari Grad Dragoljub Derikonja.

Derikonja je istakao da su povodom Dana boraca položili vijence na spomen-obilježje borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata od 1992. do 1995. godine na Hreši, navedeno je na stranici Opštinske uprave.

Vijence su položili načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, predsjednik Skupštine opštine Vladimir Cincar i predstavnici Opštinske boračke organizacije.

Nakon polaganja vijenaca u crkvi Svetog Pantelejmona na Vučijoj Luci služena je Sveta liturgija, obavljeno lomljenje slavskog kolača i priređen slavski ručak.

U Republici Srpskoj danas se obilježava Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpska u kojem su poginula 23.752 borca i 220 godina od Prvog srpskog ustanka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    15h 55m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    17h 10m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    23h 1m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    21h 28m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    23h 20m
    0