Дерикоња: Не смијемо заборавити погинуле борце

14.02.2024. 14:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Не смијемо заборавити улогу и дјела оних који су у ратним годинама стали испред свих нас и жртвовали своје животе за народ, Републику Српску и њену одбрану, рекао је данас предсједник Општинске борачке организације Источни Стари Град Драгољуб Дерикоња.

Дерикоња је истакао да су поводом Дана бораца положили вијенце на спомен-обиљежје борцима Одбрамбено-отаџбинског рата од 1992. до 1995. године на Хреши, наведено је на страници Општинске управе.

Вијенце су положили начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић, предсједник Скупштине општине Владимир Цинцар и представници Општинске борачке организације.

Након полагања вијенаца у цркви Светог Пантелејмона на Вучијој Луци служена је Света литургија, обављено ломљење славског колача и приређен славски ручак.

У Републици Српској данас се обиљежава Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српска у којем су погинула 23.752 борца и 220 година од Првог српског устанка.

Коментари 0
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 36m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 51m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 44m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    18h 50m
    1