Divac, Bogdanović i Bjelica šalju pomoć za Srbiju

07.04.2020. 22:13
0
IZVOR: Glas Srpske

Košarkaši "Sakramenta" Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica pridružili su se fondaciji Ana i Vlade Divac u pružanju pomoći tokom pandemije virusa korona, donirajući prijeko potrebne respiratore, zaštitne maske i druga medicinska sredstva kako bi pomogli opremanju bolnica i zdravstvenih ustanova u Srbiji, saopšteno je iz Divac fondacije.

- Inspirisan svima iz NBA lige i ljudima širom svijeta koji pomažu onima koji su najviše pogođeni nastalom krizom, bilo mi je vrlo važno da doprinesem da do ljudi u domovini stignu sredstva koja mogu spasiti živote - rekao je Bogdanović i posebno se zahvalio hrabrim medicinskim radnicima.

Nemanja Bjelica je istakao da se sa velikim ponosom pridružio akciji.

- Supruga i ja smo ponosni što doniramo neophodna medicinska sredstava i tako pomažemo herojima na prvoj liniji fronta u borbi protiv Kovid - 19 i što na ovaj način pomažemo i pacijentima, koji su u bolnicama. Sada su zdravlje i zaštita prioriteti i čast nam je što ćemo pružiti pomoć ljudima u domovini - rekao je Bjelica.

Fondacija Ana i Vlade Divac je osnovana 2007. i iza sebe ima više od 30 godina humanitarnog rada.

Pored pomaganja izbjeglicama i interno raseljenim licima, fondacija je uvek bila spremna da pruži podršku građanima Srbije u vanrednim situacijama poput trenutne, zdravstvene krize, Kovid-19.

- Stravičan uticaj ove globalne pandemije je poražavajući i naša srca su sa svakom osobom koju je ova kriza pogodila - rekao je Divac.

- Ana i ja smo počastvovani što se pridružujemo mojim kolegama iz "Kings-a" i što ćemo poslati respiratore, zaštitne maske i medicinsku opremu kako bismo pomogli herojima - zdravstvenim radnicima i pacijentima u domovini - poručio je legendarni košarkaš, sada direktor "Kingsa".

Komentari 0
Povezane vijesti
Šta je poručio Bjelica nakon incidenta (VIDEO) Šta je poručio Bjelica nakon incidenta (VIDEO)
Vlade Divac podnio ostavku Vlade Divac podnio ostavku
Divac četvrti Srbin u „Kući slavnih“ Divac četvrti Srbin u „Kući slavnih“
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 35m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 37m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 35m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    15h 30m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 38m
    1