Dječiji romobil "Skuter avendžer" nesiguran za upotrebu

29.09.2020. 17:03
0
IZVOR: SRNA

Agencija za nadzor nad tržištem BiH upozorila je građane na nesigurnost dječijeg romobila koji je pronađen na tržištu BiH jer ne ispunjava propisane bezbjednosne zahtjeve.
Iz Agencije ističu da romobil "Skuter avendžer" /Scooter Avenger/ predstavlja rizik od povrede jer je promjer prednjih točkova znatno manji od propisanih 120 milimetara, promjer krajeva ručki upravljača je manji od propisanih 40 milimetara, upozorenja nisu napisana na jednom od službenih jezika u BiH, a nije ni priloženo uputstvo za upotrebu.

Trgovinska radnja "JiJi" /YiYi/ Pale preduzela je dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta i uništavanja romobila, te informisanja potrošača o riziku i načinu vraćanja ovog proizvoda.

Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod preporučuje se odmah prestanu da ga koriste, te da ga vrate u radnju gdje su ga kupili.

Komentari 0
Povezane vijesti
Teška nesreća kod Mostara: Poginuo muškarac, dvije osobe povrijeđene Teška nesreća kod Mostara: Poginuo muškarac, dvije osobe povrijeđene
Uhapšen srednjoškolac u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama Uhapšen srednjoškolac u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama
U utorak o povratu PDV-a za kupovinu prve stambene jedinice U utorak o povratu PDV-a za kupovinu prve stambene jedinice
Najčitanije
  • Konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u JU Srednjoškolskom centru „Pale"
    12h 0m
    0
  • Albanac koji je zadužio Srbe
    15h 5m
    6
  • Konkurs za prijem radnika na upražnjena radna mjesta u JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža"
    11h 40m
    0
  • Otac ubio sina pa sebe
    9h 13m
    0
  • Svaki je korak muka: „U školi me zadirkuju, kažu kupi nogu na kiosku!” (VIDEO/FOTO)
    11h 8m
    1