Đoković otkrio razlog eliminacije od Zvereva u Torinu

21.11.2021. 11:54
0
IZVOR: glassrpske.com

Novak Đoković je porazom u polufinalu Završnog mastersa u Torinu okončao takmičarski dio sezone.

Preostaje još finalni turnir Dejvis kupa i nastup u dresu Srbije, ali teško da se Đokoviću može šta zamjeriti poslije poraza od odličnog Aleksandera Zvereva.

Poslije velike borbe u tri seta odlučile su nijanse i sjajni servisi tenisera iz Hamburga, koji je slavio sa 7:6 (4), 4:6, 6:3, a poslije meča sa neskrivenim oduševljenjem pričao o Đokoviću. I Đoković je po završetku susreta pričao o tom sjajnom odnosu sa mladim teniserom, od kog je ove godine izgubio i na Olimpijskim igrama,.

- Saša mi je prijatelj i van terena. Slažemo se dobro. Nije lako biti blizak kada ste rivali sa nekim, kada igrate mnogo jedan protiv drugoga na najvećoj sceni. Pričamo često o životu, različitim stvarima. Uvijek sam srećan da podijelim iskustva sa njim. Oduvijek smo imali lijep odnos. Naravno, želimo da pobijedimo jedan drugoga, ali postoji poštovanje među nama koje je važnije od toga da li si pobijedio ili izgubio. Zaista to cijenim. Želim mu sve najbolje. On je sjajan momak, fantastičan teniser i siguran sam da će uskoro biti i grend slem šampion - poručio je Đoković.

Na pitanje šta je odličilo u ovom meču, odgovorio je da je generalno bio impresioniran igrom protivnika.

- On je jedan od najboljih servera na svijetu, pokazao je i ovog puta da je to činjenica. Nekoliko puta se izvukao iz problema servisom. I ja sam servirao sasvim dobro, možda sam imao samo jedan loš gem, u trećem setu. Tri greške iz forhenda, jedna neiznuđena iz bekhenda, iz zaista lake pozicije. Propustio sam priliku u tom gemu. Iako mislim da je bilo prilično izjednačeno, imao sam šanse da se vratim na 2:4 u trećem setu, opet sam promašio, predugačak forhend. Težak meč, ali sam uživao u njemu. Bila je do velika bitka, tenis visokog kvaliteta. Gurali smo jedan drugoga, kao i uvijek kad igramo - rekao je Đoković.

On je odbacio mogućnost da je fizička komponenta uticala na ishod meča.

- Nije bila uopšte važna. Nisam se uopšte osjećao umorno. Mogao sam da igram još koji sat, bez problema. Bio je to samo još jedan loš gem, nekoliko neiznuđenih grešaka, prenosi B92. U uslovima kada igrate protiv jednog od najboljih servera, teško je vratiti se. To je sve - zaključio je Đoković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Natalija Sulaver osvojila zlatnu medalju u Banjaluci Natalija Sulaver osvojila zlatnu medalju u Banjaluci
Đoković se namučio do polufinala Đoković se namučio do polufinala
Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    11h 30m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    23h 3m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    22h 44m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    9h 44m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    7h 34m
    0