Đorđević: Protiv Amerikanaca za ponos

11.09.2019. 18:59
0
IZVOR: Tanjug

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da će duel protiv Amerikanaca u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu biti duel za prestiž i ponos. 

- Za nas veliki protivnik… Iskreno, spremali smo se za obe reprezentacije, mnogo više za Francuze, misleći da ćemo ih sresti sutra. Očekivali smo da bi nam ta utakmica omogućavala Olimpijske igre. Do toga neće doći. Biće to utakmica za prestiž, utakmica za ponos, za pravi sportski rat. Moramo da je odigramo hrabro i pametno, kao i uvek do sada. Skoro uvek - rekao je Đorđević, a prenosi sajt KSS.

On je dodao da će ekipa uprkos eliminaciji iz borbe za medalje imati maksimalan motiv.

- Ne pričam o njima, ali naš će biti maksimalan. Svaka utakmica na SP je izuzetno značajna u karijerama svih nas. Ne znam zašto ne bi bila… Ove dve reprezentacije su slovile za favorite za borbu za medalju, ali nisu uspele da se dočepaju polufinala - istakao je Đorđević.

Selektor je priznao da je ekipa jako teško podnijela poraz od Argentine.

- Svima je krivo. Svi su želeli do poslednje kapi znoja pobedu. Svi mi smo radili celo leto za to, nije lako kada dođe rezultatsko razočarenje. Treba se dići, zatvoriti priču od juče koliko je to moguće, okrenuti se pripremi, želji, ponosu, tražiti najveću motivaciju za sutrašnji meč. Odjeknulo je sve ovo. Nije tek tako jednostavno kako ja to kažem. Nije! Svako to proživljava. Svi nosimo ponos i tugu, radost na kraju krajeva -

Kako je naveo, za to rade i zbog toga igraju.

- Tu treba tražiti motivaciju. Treba se dići, maksimalno, jako, snažno, ponosno. Amerikanci su motiv sami po sebi. I oni su uzdrmani, i oni su bili usporeni. Bez sprinta, bez energije, bez žestine potrebne za igranje ovakve utakmice. Tako je bilo i Australija - Češka. Oseća se tenzija i značaj utakmice - zaključio je Đorđević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na današnji dan, prije 30 godina, Partizan se popeo na krov Evrope (VIDEO) Na današnji dan, prije 30 godina, Partizan se popeo na krov Evrope (VIDEO)
Đorđević: Napuštam reprezentaciju, vrijeme je za nekog drugog Đorđević: Napuštam reprezentaciju, vrijeme je za nekog drugog
Đorđević napušta Srbiju, mijenja ga Kokoškov? Đorđević napušta Srbiju, mijenja ga Kokoškov?
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    20h 2m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    10h 43m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    20h 2m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    16h 16m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    6h 55m
    0