Do sada upisano 556 prvačića na području grada Istočno Sarajevo

05.06.2023. 13:20
0
IZVOR: srna.rs

Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovne škole u 2023/2024. školskoj godini do sada je upisano 556 učenika, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan.

Berjanova je navela da je u Osnovnoj školi /OŠ/ "Pale" upisano 98 učenika prvog razreda, a u OŠ "Srbija" na Palama 62, od kojih dva učenika u područnom odjeljenju u Podgrabu.

Prema njenim riječima, u OŠ "Mokro" upisano je 27 prvačića, što je za sedam učenika više nego prošle godine.

U sokolačkoj osnovnoj školi do sada su upisana 73 prvačića.

- U OŠ `Sveti Sava` u Istočnom Novom Sarajevu upisana 132 đaka prvog razreda, od kojih 127 u centralnoj školi i pet u područnoj školi u Tilavi - navela je Berjanova, napominjući da je na području Istočne Ilidže u tri osnovne škole do sada upisano 158 učenika prvog razreda.

Ona kaže da je u OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži upisano 76 učenika prvog razreda, u OŠ "Jovan Dučić" u Kasindolu 46, što je za 10 učenika više nego prošle godine, dok je u OŠ "Aleksa Šantić" u Vojkovićima upisano 36 prvačića.

- U OŠ `Sveti Sava` u Trnovu u prvi razred upisano je šest učenika, od kojih pet u centralnu školu i jedan u područno odjeljenje u Kijevu - dodala je Berjanova.

Ona je podsjetila da je u prethodna tri mjeseca realizovana pripremna nastava za buduće prvačiće, kao i ljekarski pregledi i testiranja koja prethode upisu.

- Vjerujemo da će do kraja avgusta broj upisanih učenika na području grada biti nešto veći - napomenula je Berjanova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Najčitanije
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    15h 41m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    11h 53m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    21h 14m
    0
  • Uhapšeno sedam lica zbog dječije pornografije
    22h 19m
    0
  • Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
    19h 43m
    0