Dodik predložio svim strankama da ne učestvuju na izborima prema Šmitovim nametnutim pravilima

18.05.2024. 13:25
6
IZVOR: srna.rs

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD, Milorad Dodik, izjavio je danas u Banjaluci da SNSD nije donio odluku o učešću na lokalnim izborima u BiH, te da je Predsjedništvo stranke saglasno da se ne učestvuje na njima na način kako je predložio Kristijan Šmit, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika.

Ovo može biti ako prihvate sve političke partije u Republici Srpskoj. Dijalog sa opozicijom je neophodan o ovome, a danas ćemo razgovarati sa koalicionim partnerima – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da SNSD ostaje pri Izbornom zakonu Republike Srpske, a da je situacija na nivou BiH konfuzna.

Kada će biti održan Svesrpski sabor?

Dodik je najavio da će Svesrpski sabor biti održan 8. juna u Beogradu.

– Pozdravljamo organizaciju Svesrpskog sabora koji će biti održan u Beogradu 8. juna, gdje će učestvovati predstavnici političkog i ukupnog života iz Republike Srpske – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da će se tada donijeti opšte mjere ponašanja u Republici Srpskoj i Srbiji, te uopštenog srpskog naroda.

– Vjerujem da ćemo tada donijeti opšte mjere vezano za naše ponašanje u Republici Srpskoj i Srbiji i naših organa gdje se god nalazi srpski narod – istakao je Dodik.

“Izglasavanje rezolucije donijeće nesagledive posljedice”

Dodik je osudio pokušaj donošenja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, istakavši da je riječ o neusaglašenom aktu na nivou BiH, te da će izglasavanje ovog dokumenta ostaviti nesagledive posljedice po BiH.

– Treba da se zahvalimo zemljama koje su iskazale spremnost da ne glasaju, svjesni činjenice da će to izazvati probleme u okviru BiH. To je podmukao način da se moralno diskvalifikuje srpski narod i ne možemo prihvatiti bilo kakav razgovor o tom pitanju – rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da je prilikom upućivanja ovog dokumenta u UN došlo do zloupotrebe bošnjačkog ambasadora u UN, Zlatka Lagumdžije, što će, kako je istakao, ostaviti trajne posljedice po razgovore i dogovor u BiH.

– Republika Srpska će odrediti svoj odnos prema tome. Ostaćemo privrženi slovu Dejtonskog sporazuma – istakao je Dodik.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Objektivno 19.05.2024. 10:35
    Ovaj Dodik nemoze ni sedam dana izdrzati, a da ne promjeni misljenje ili slaze ovaj napaceni narod i naravno svoje poltrone i dupelizce.
    Lik se totalno pogubio i nezna gdje udara.
  • Generic placeholder image
    Na žalost 19.05.2024. 07:09
    Na žalost, ovaj put moram se složiti sa ovim "Hh".
    Potpuno je u pravu kada navodi da Dodikova politika odgovara Bošnjacima i Hrvatima, ako mislimo na međunacionalni politiku u BiH.
    Dodikova politika odgovara i jedinoj dobroj grupi Srba, koji imaju materijalne beneficije od te politike.
    Dodikova politika:
    1. Ministar inostranih poslova Konaković.
    2. Ambasador u UN Lagumdžija
    3. Ambasador u Njemačkoj Arnaut
    Najjači Bošnjački kadrovi na ključnim pozicijama.

    Ko su ambasadori iz reda Srpskog naroda? Anonimusi u nebitim državama. I i i rezultate toga je: REZOLUCIJA O SREBRENICI.

    KO JE KRIV? Ko?
    Izdajnička opozicija ili Alkalaj, Lagumdžija, Arnaut, trojka, Bećirović, Komšić, dok Željkica prespava mandat, ubeđujući samu sebe da joj je mandat fiktivna i da će se Republika Srpska svakako osamostaliti za koji dan. Eto samo referendum da provedemo.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 19.05.2024. 05:27
    Oj ture, nisi dosljedan. Ta ti je priča istog porijekla kao i kada ste pokušali da kod nas prenesete arapsko proljeće, pa "ko željni pravednijeg društva" udarili sa demonstracijama na vaših 23 posto. Naravno uz podršku austrijskog Slovencha Inchka. Kad ste vidjeli da se Srbi nisu poveli za vašim proljećem, sve stalo. Odjednom vam društvo pravedno i standard odličan. Ture, nismo mi Arapi da imamo arapsko proljeće i nismo slijepi da ne vidimo koji su vam Srbi manje, a koji više mrski.
  • Generic placeholder image
    Nikola 18.05.2024. 20:37
    Što je više neistina i laži ovih Bošnjaka koji se predatavljaju kao xx Dodik nam je miliji i draži. Evo vama dajemo svu bezidejnu opoziciju koja liježe i budi se sa Dodikom u mislima. Kakav da je od njih je bolji.
  • Generic placeholder image
    Xx 18.05.2024. 19:20
    Nama Bošnjacima potpuno odgovara ovakva politika Dodika.
  • Generic placeholder image
    Xx 18.05.2024. 18:42
    Ikonokradico istorija pamti!!!! Izdajnice i L O P O V E
Povezane vijesti
Dodik najavio referendum o nezavisnosti Srpske od BiH Dodik najavio referendum o nezavisnosti Srpske od BiH
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Najčitanije
  • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
    23h 0m
    0
  • Tatjana je pala sa litice u ambis, a dvije i po godine kasnije udala se za svog spasioca
    21h 43m
    0
  • Šesnaesto čeka prababino krilo...
    20h 54m
    0
  • U nedjelju veliko osvećenje Hrama Svetog Varnave na Vranješu
    23h 12m
    0
  • Počeo humanitarni „Bazar iz bloka“ u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    22h 31m
    0