Dom zdravlja "Pale" ostao bez jedinog pedijatra

20.07.2021. 12:10
15
IZVOR: Katera

Dom zdravlja "Pale" ostao je bez jedinog pedijatra, nakon što je otkaz u ovoj zdravstvenoj ustanovi dala doktorica Gordana Tešić Banduka, čije usluge je koristilo više od 1.600 djece iz Pala, tvrde iz OO SDS Pale.

Iz paljanskog opštinskog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) ističu da je doktorica Tešić Banduka u Domu zdravlja "Pale" dala otkaz zbog velikog obima posla, ali i kako oni kažu, narušenih međuljudskih odnosa iz njima dobro znanih izvora.

Predsjednik OO SDS Pale Miodrag Kovačević rekao je da je ova politička partija svjesna situacije, te da izražava zabrinutost za zdravlje djece iz Pala, kojoj trenutno nema ko da pruži zdravstvenu zaštitu.

- Postavljamo pitanje načelniku opštine i direktoru Doma zdravlja "Pale" zbog čega kriju činjenicu da je dr Tešić Banduka napustila Dom zdravlja? Pitamo ih da li su pronašli adekvatnu zamjenu za doktoricu? Da li su svjesni da zbog njihove politike stvaranja klime u kojoj mogu opstati samo mediokriteti, sada roditelji moraju voditi djecu na preglede van naše opštine ili u privatne klinike - ističe Kovačević.

Kovačević kaže da će odlazak jedinog pedijatra iz Doma zdravlja "Pale" biti dodatni udar na džepove građana Pala.

- Pitamo ih da li su i oni krenuli stopama rukovodstva Bolnice "Srbija", koju maltene, svakih mjesec dana napusti neko eminentno lice iz oblasti medicine? Pitamo ih ko će odgovarati pred građanima Pala za novonastalu situaciju - kaže Kovačević.

Ovim povodom pokušali smo stupiti u kontakt sa doktoricom Tešić Banduka, ali se ona nije javljala na naše telefonske pozive.

Takođe, na naše pozive nije odgovorio ni načelnik opštine Pale. 

Komentari 15
 • Generic placeholder image
  Tišina idiote! 23.07.2021. 16:01
  Zamisli koliki idiot poput ove tišine moraš biti da porediš odlazak pedijatrice zbog miješanja joj u posao medicinskih laika, i nedostatak pedijatara od prije 8 godina, a zbog njihove smrti!!! I, da, Vladu Lučića da slavite jer je doveo vrhunsku pedijatricu, nakon smrti prethodnih joj kolega, a koju su ovakvi idioti poput tišine uspjeli otjerati!
 • Generic placeholder image
  Tišina 22.07.2021. 20:55
  Dotična dr ostade bez direktorske fotelje, pa se naljutila... I sada komentarišu SDS ovi i PDP ovi . Nisu se javljali kada je DZ ostao bez dva pedijatra Markovića i Miloševića. Kao da tada nije bilo djece na Palama
 • Generic placeholder image
  mulj paljanski 21.07.2021. 23:17
  Pa sa Pala je oćerana cijela ratna bolnica sa svim doktorima vrhunskim stručnjacima a da neće jedna pedijatrica? Aj ne sikiraj te se. Đecu odsad nek vam liječe A. S., I. Š. i B. J. A i onaj čupavac iz itne..... Oni sve znaju u sve nos guraju Sve će to bit dobro
 • Generic placeholder image
  Pale 21.07.2021. 22:00
  Svaka čast. Uspjeli smo za 5 godina svući dom zdravlja u kanal.
  Dobra nam kadrovska politika i kadrovi u opštini, domu zdravlja ......
  Izgleda to je cijena, sve se prelomi preko naše djece. Pametnom dosta.
 • Generic placeholder image
  Anonimno 21.07.2021. 21:06
  Velika šteta za svu djecu opštine Pale najbolji doktor i pedijatar odlazi. Ja imam dijete koje je potrebna velika pomoć.Niko me nije upućivao i pomogao kao što je ona. Kraljica od doktorice gospodja Bamduka. Suze mi idu na oči što je moralo tako biti.yViše ja svoje dijete neću davati da ga nadriljeksri pregledavali što su ga zeznuli za čitav život doktori. Koji su se pravili da su veliki doktori.Sađo znam koje pomagao kao što je doktorica Bamduka. Što je razumila moj bol za dijete i upućivala gdje treba. Velika doktorica.Bog je na vašoj strani.A godinama trpim bol od doktorice koja radi u domu zdravlja veliki psiholog koji uništava djecu što sam osjetio na svojoj koži.koji njen nalaz se poništava kod drugih doktora. Toj doktorici neću dati da se pregleda. Draga Banduka nikad u palama neće doći bolji pedijatar bolji od vas nek vas Bog čuva i sreća prati. Najbolja doktorice.
 • Generic placeholder image
  Draga 21.07.2021. 17:37
  Pajo, njena je licna stvar gdje ce i za koliko raditi, ali ako nije odradila novac koji je ulozen za njenu specijalizaciju to je predmet potencijalne tuzbe prema njoj.
  A stan ako je dobila od opstine treba da vrati, kako bi mogao biti dodijeljen nekom drugom.
 • Generic placeholder image
  Nijemiposmatrac 21.07.2021. 16:16
  Mogu samo misliti koliko se Kovačević nasekirao zato sto je Dr. Banduka otisla mora da su i on i ostatak OO SDS-a Pale zavrsili na antidepresivima. Jadno sta druvo reci koristiti ovakvu vrstu problema u dnevnu političku reklamu.
 • Generic placeholder image
  Cober 21.07.2021. 13:46
  Ljudu moji,nemoze policajac biti direktor,kao i bolnice neko ko nije završio medicinu.samo to moze u RS.
 • Generic placeholder image
  Pu' 21.07.2021. 13:34
  Nije htjela tatinu kćerku da primi "preko reda" za vakcinaciju djeteta, kap koja je prelila čašu. Žena fino spakovala kofere i rekla neka načelnik i direktor doma zdravlja liječe djecu kada se već mješaju u posao. Podrška za doktoricu!
 • Generic placeholder image
  Paja 21.07.2021. 10:32
  Otišla je na platu od 4000, svi ostali razlozi su manje važni, odnosno izgovor.
  Nego država hitno mora naći načina da riješi problem specijalizacije doktora medicine, pa i samog školovanja. Mnogo nas koštaju studenti medicine, još ih pošaljemo na specijalizacije o državnim parama. Onda napuste državnu službu.
 • Generic placeholder image
  123 21.07.2021. 08:47
  Da li je pomenutoj doktorici DZ placao specijalizaciju?
  Ako jeste da li je adekvatno odradila svoj dio obaveza iz ugovora?
  Da li je dobila stan od opstine,ako jeste da li je i tu ispostovala svoje obaveze?
  Na ova pitanja gradjanima Pala duzni su odgovoriti nacelnik,direktor i sama doktorica!
 • Generic placeholder image
  Draga 21.07.2021. 08:43
  U DZ Pale vlada konfuzno stanje, niko nista ne zna kada pitas oko vakcina. Sestre kao izgubljene samo nesto mrmljaju ljutito. Izgleda potpuno neuskladjena radna sredina.
 • Generic placeholder image
  Lola1 20.07.2021. 21:01
  i za ovo su krivi gradjani, mi smo dozvolili jugovcima, stanisicima, sarcima, skipinama i sl njima da u zadovoljavanju svojih privatnih interesa ne vide koliko smo postali primitivno i jadno drustvo, zahvaljuci njima, u istoj grupi su i ekipa iz opozicije, neko strucan i obrazovan koji zeli da bude na usluzi gradjanima primoran je da se povuce, i neka odlaze, sve je to jad i cemer nasih predstavnika koji ce za ovaj slucaj napraviti neku inprovizaciju i opet nastaviti po starom. zao mi je djece koja ce to ispastati.
 • Generic placeholder image
  Pale 20.07.2021. 16:10
  Najgore od svega kao svi nesto znaju a cute.
  Ako se zna razlog odlaska pedijatra recite da sva javnost zna.To je nacin da se odgovorni za rad ustanova prozovu i da se ukaze na neprofesionalnost ili neznanje.
 • Generic placeholder image
  Lola 20.07.2021. 13:50
  Kao i do sada, stranka koja dođe na vlast zapošljava svoje nemedicinsko osoblje.Mislili ljudi biće bolje kako je Ivan došao za direktora, a on isti kao i predhodni mlakonja Lučić. Pun dom zdravlja čistačica, 6 zubara, koliko vozača hitne, 11 zaposlenih u računovodstvu. Heeej? Pa nije čudno što je gospođa Banduka otišla, jedan pedijatar bila za cijele Pale...
Povezane vijesti
I ove godine otvoreni trening odbojkaša Srbije u Palama
Odbojkaši Srbije podržali sportske aktivnosti Udruženja slijepih i slabovidih Pale
Proslavljena krsna slava Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama (FOTO)
Najčitanije
 • U Crnoj Gori od petka digitalna kovid potvrda i nove mjere
  10h 11m
  0
 • Identifikovan izvršilac više krađa na području Istočnog Novog Sarajeva
  11h 2m
  1
 • Pješak teško povrijeđen u Istočnom Novom Sarajevu
  15h 41m
  0
 • Lideri stranaka iz Srpske neće učestvovati u radu zajedničkih institucija BiH
  6h 19m
  0
 • Proslavljena krsna slava Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama (FOTO)
  11h 8m
  0