Dragojević Stojić: Ponovo je struka oborila glavu!

26.10.2020. 14:10
0
IZVOR: Katera

Član Predsjedništva SDS-a Maja Dragojević Stojić istakla je da "ad hok" mjere borbe protiv korone koje je juče donio Republički štab pokazuju da se u ovoj instituciji struka pita sve manje, politika sve više, a da na organizaciju provođenja mjera niko više i ne misli.

- Alen Šeranić je ministar zdravlja i socijalne zaštite, epidemiolog po struci i čovjek čije bi riječi o ovoj temi trebali uvažiti i uzdati se u njih. Odluku o suspenziji rada škola na 7 dana ipak je donio srpski član Predsjedništva BiH, koji očigledno ponajbolje poznaje svaku oblast, pa i ovu. Juče je struka ponovo oborila glavu – kazala je Dragojević Stojić.

Članica Predsjedništva SDS-a istakla je da je donositi ovako važne odluke u nedjelju uveče koje treba da važe od ponedjeljka ujutro, odluke od kojih zavisi čitav obrazovni sistem, krajnje neozbiljno.

- Da li je iko u Republičkom štabu za vanredne situacije razmislio da li nastavnici, učenici i roditelji mogu za nekoliko sati izorganizovati sve obaveze i preći na onlajn sistem nastave? Kao i u slučaju ljekara tako i u slučaju uvođenje onlajn nastave - struku niko nije pitao – naglasila je Maja Dragojević Stojić.

Ona kaže da su trpeći diktaturu jednog čovjeka, koji još samo nije počeo da izvještava o vremenskoj prognozi, ministar Šeranić i ministrica Trivić pod noge bacili resore koje vode i ponizili i zdravstvene i prosvjetne radnike.

- Čuvši nove mjere o zatvaranju škola nisam mogla, a da se ne sjetim izjave ministra Šeranića iz početka septembra. Struka tada reče da neće biti zatvaranja škola ni u slučaju najgoreg scenarija. Škole su danas zatvorene, a stav struke pogažen. Nije problem u njima. Problem je u sistemu u kojem se jedan čovjek pita sve i koji je odavno zreo za promjenu – zaključila je Maja Dragojević Stojić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
Hoće li se uskoro mijenjati cijene goriva u Srpskoj? Hoće li se uskoro mijenjati cijene goriva u Srpskoj?
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    10h 20m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    22h 20m
    10
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    23h 54m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    7h 49m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    7h 7m
    0