Drašković prodaje IAT, povlači se iz Hercegovine

17.11.2020. 18:25
0
IZVOR: BN TV

Predsjednik poslovnog sistema Swisslion i lider Hercegovačkog narodnog pokreta Rodoljub Drašković obratio se javnosti Hercegovine saopštenjem, u kome kaže da ostaje dosljedan sebi i da će povući investicione projekte i privredne djelatnosti iz Hercegovine.

- Ostajem dosljedan sebi, da ću ukoliko ne dođe do promjene društveno političkog sistema privrednog ambijenta, povući Investicione projekte i privredne djelatnosti iz Hercegovine- stoji u saopštenju.

Dalje se navodi: - Zadužbinu-Legat, Gimnazija u Trebinju završava se u roku od 5-10 godina, u zavisnosti od finansijske situacije. Svisslion Group doo Novi Sad, uklanja vam (Vladi Republike Srpske ili HET-u) 64,31% akcija u Industriji Alata Trebinje, uz zakonsku obavezu da platite Svisslion Group doo Novi Sad iznos od 8.750.025,00 eura, iznos koji je Svisslion Group uložilo u istraživanje u IAT ad Trebinje.

- Nudimo vam prodaju fabričke hale u Nevesinju, kako biste došli do poslovne infrastrukture, radi realizacije vašeg programa privrednog razvoja Nevesinja. Tražimo da se na date prijedloge izjasnite do 15.12.2020.  godine- saopšteno je.

- U protivnom Svisslion Group će 21.12.2020.  godine blokirati poslovne račune IAT-a i pokrenuti zakonsku naplatu svojih potraživanja. Morate biti svjesni svoje društvene odgovornosti. Svjesni ste da IAT ad Trebinje odlazi u stečaj i likvidaciju. Nije isključeno da prehrambena industrija RDT Svisslion doo Trebinje neće doživjeti sudbinu fabrike u Nevesinju- naglašeno je u saopštenju Rodoljuba Draškovića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zvona Romanovih još odjekuju svetinjom kod Trebinja Zvona Romanovih još odjekuju svetinjom kod Trebinja
U Krajini i Hercegovini mogući udari vjetra do 80 kilometara na čas U Krajini i Hercegovini mogući udari vjetra do 80 kilometara na čas
Ulog na Neretvi Ulog na Neretvi
Najčitanije
  • Major Milan Tepić i Stojadin Mirković - vojnici do posljednjeg daha
    6h 14m
    5
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    17h 42m
    3
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    19h 32m
    3
  • Pronađena garaža puna oružja, dvojac pokušao pobjeći iz Srbije
    18h 46m
    0
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    4h 28m
    0