Драшковић продаје ИАТ, повлачи се из Херцеговине

17.11.2020. 18:25
0
ИЗВОР: BN TV

Предсједник пословног система Swisslion и лидер Херцеговачког народног покрета Родољуб Драшковић обратио се јавности Херцеговине саопштењем, у коме каже да остаје дослједан себи и да ће повући инвестиционе пројекте и привредне дјелатности из Херцеговине.

- Остајем дослједан себи, да ћу уколико не дође до промјене друштвено политичког система привредног амбијента, повући Инвестиционе пројекте и привредне дјелатности из Херцеговине- стоји у саопштењу.

Даље се наводи: - Задужбину-Легат, Гимназија у Требињу завршава се у року од 5-10 година, у зависности од финансијске ситуације. Svisslion Group doo Нови Сад, уклања вам (Влади Републике Српске или ХЕТ-у) 64,31% акција у Индустрији Алата Требиње, уз законску обавезу да платите Svisslion Group doo Нови Сад износ од 8.750.025,00 еурa, износ који је Svisslion Group уложило у истраживање у ИАТ ад Требиње.

- Нудимо вам продају фабричке хале у Невесињу, како бисте дошли до пословне инфраструктуре, ради реализације вашег програма привредног развоја Невесиња. Тражимо да се на дате приједлоге изјасните до 15.12.2020.  године- саопштено је.

- У противном Svisslion Group ће 21.12.2020.  године блокирати пословне рачуне ИАТ-а и покренути законску наплату својих потраживања. Морате бити свјесни своје друштвене одговорности. Свјесни сте да ИАТ ад Требиње одлази у стечај и ликвидацију. Није искључено да прехрамбена индустрија RDT Svisslion doo Требиње неће доживјети судбину фабрике у Невесињу- наглашено је у саопштењу Родољуба Драшковића.

Коментари 0
Повезане вијести
У Крајини и Херцеговини могући удари вјетра до 80 километара на час У Крајини и Херцеговини могући удари вјетра до 80 километара на час
Улог на Неретви Улог на Неретви
Патријарх Порфирије: Велики је благослов бити у Херцеговини Патријарх Порфирије: Велики је благослов бити у Херцеговини
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 49m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 48m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 30m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 3m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    16h 37m
    2